Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Sektörün geleceği için caydırıcı cezalar istiyoruz!

Yayınlama: 08.02.2021 - 18:47 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 2
Paylaş:

Mali yönden kaçakçılığın önlenmesi için yapılan denetimlerde tespit edilen kusurlara daha caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini belirten GABDER Başkanı Özcan Akcan, Gaziantep’te kaçakçılığın önlenmesi amacıyla akaryakıt istasyonlarına yönelik yapılacak denetimlere her türlü desteği vermeye ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Ziyarette konuşan GABDER Başkanı Özcan Akcan, sektör hakkında ve denetimlerde karşılaşılan sorunlarla ilgili Gaziantep Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Tarık Törer’e bilgiler verdi. Akcan, GABDER olarak,  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, 50 ilde düzenlenen ‘Silici’ operasyonuna desteklerini yineleyerek, “Bundan sonraki süreçte yürütülecek çalışmalara her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.
Akcan, akaryakıt istasyonlarına gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen kaçakçılığa yönelik kusurlarla ilgili de caydırıcı cezalar uygulanması için gerekli düzenlemelerin biran önce yapılması gerektiğini belirterek, “Denetimlerde tespit edilen kusurlara yönelik caydırıcı cezalar verilmesi o kusurların önlenmesi için büyük önem taşıyor. Sektörümüzün vergi kaçakçısı gibi anılması işini düzgün yapan esnafımız açısından rahatsız edici bir durum. Ne yazık ki suiistimale açık bir sektörün temsilcileriyiz. Yasalardaki boşluklar art niyetli insanlara fırsat veriyor. Bu da devletin vergi, esnafın da itibar kaybına neden oluyor. Bu durumun düzeltilmesi için Gaziantep’te yürütülecek çalışmalara GABDER olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu.
Gaziantep Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Tarık Törer ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sektör temsilcilerinin böyle önemli bir konuya hassasiyetle yaklaşması ve işbirliğine hazır olmaları bizler açısından önemli bir fırsat. Silici Operasyonu ile sektördeki vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi noktasında önemli bir mesafe kat edildi.  Yasalardaki boşlukların giderilmesi için gerekli düzenlemelerle ilgili çalışmalar yapıldığını biliyoruz.  Yasalardaki yeni düzenlemeler sonrası mücadele daha da etkin bir hale gelecektir” dedi.
Konuşmaların ardından GABDER Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Akcan, Başkan Yardımcısı Necmi Alpay ve Yönetim kurulu Üyesi İbrahim Yetkinşekerci, ziyaret anısına Gaziantep Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Tarık Törer ile fotoğraf çektirdi.

Son Haberler

Melih Meriç’ten mazeret ataması bekleyen öğretmenler için çağrı: ‘Açık bir hak ihlalidir’

22.10.2026 - 18:50

YENİ Partili Meriç, Gaziantep’teki tekstil krizi için Meclis araştırması istedi

22.10.2026 - 18:47

Bakan Yardımcısı Yelkenci Gaziantep’te: ‘Gaziantep sanki her şeyin şehri’

22.10.2026 - 18:37

Başkan Umut Yılmaz’dan yoğun mesai: Emniyet Müdürü, kaymakam ve muhtarlarla buluştu

22.10.2026 - 18:12

GAÜN’de III. Göç Çalışmaları Sempozyumu başladı

22.10.2026 - 17:36

GSO’nun yeni yönetiminden Gaziantep protokolüne ziyaret

22.10.2026 - 17:35

GAÜN Kalite Komisyonu, Rektör Doğan başkanlığında toplandı

22.10.2026 - 16:38

TİGEM’in 15 bin tonu aşan buğday ve nohut ihaleleri Gaziantep Ticaret Borsası’nda yapıldı

22.10.2026 - 15:35

GAÜN Rektörü Doğan’dan Şehitkamil Kaymakamı Odabaş’a ziyaret

22.10.2026 - 15:34

Şehitkamil’in Ankara gezilerine 2026’da 5 bin 586 kişi katıldı

22.10.2026 - 15:33
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR