Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EKONOMI
EKONOMI

Sezonun İlk Fıstık Hasadı Yapıldı

Yayınlama: 18.08.2016 - 18:21 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 18
Paylaş:

Antep Fıstığının 'Zorlu' Hasadı

Gaziantep’in Yusufeli ilçesinde fıstık hasadının başlamasıyla mevsimlik işçiler, sıcak havaya aldırış etmeden gün boyu fıstık topluyor.

Gaziantep’in Yusufeli ilçesinde, fıstık hasadına başlandı.

Başta Gaziantep merkez olmak üzere Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan kente gelen çok sayıda mevsimlik işçi, sabahın ilk ışıklarıyla fıstık topluyor.

Aksam saatlerine kadar süren hasat, fıstıkların yaprak ve dallarından tek tek ayrılmasıyla sürüyor.

Kalitesine göre çuvallanıp hazır hale getirilen Antep fıstığı, yöre halkının en önemli geçim kaynaklarından birisini oluşturuyor.

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada,Gaziantep’in fıstığıyla dünyaya ün saldığını söyledi.

Fıstık hasadının ilçede yavaş yavaş başladığını dile getiren Sakaroğlu, “İlçemizde fıstık hasadı gerçekleştiriyoruz. Fıstık, gerçekten Gaziantep için çok önemlidir. Bu ürünle ilgili olarak, Yusufeli ilçesi, büyükşehir belediyesi ve başkanımız Fatma Şahin ile birlikte her türlü çalışmayı başlattık. Fıstık ile ilgili organik gübreyi çiftçilerimize dağıttık. Fıstık üzerindeki zararlı böcekleri yok edecek sistem geliştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Tüm gün fıstık topluyorlar

Mevsimlik işçilerden Selvi Çetin (46) Gaziantep merkezden geldiklerini belirterek, “Bizler saat gece 3’te kalkıyoruz ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hasat, bu sene çok daha iyi. Çok güzel gidiyor. Fıstıklar da çok güzel maşallah. Buraya 50 kişilik ekiple geliyoruz. Ücretimiz biraz düşük ama geçimimizi bununla sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Havanın çok sıcak olduğunu dile getiren Çetin, “Buna rağmen çalışmamızı akşam saatlerine kadar sürdürüyoruz. Burada günde 3-4 ton fıstık topluyoruz.” diye konuştu.

Kent merkezinden fıstık hasadı için Yusufeli ilçesine gelen üç çocuk annesi Halise Doğan (40) da her gün bahçelerden topladıkları fıstıkları ayıkladıklarını söyledi.

Bu sene ürünün geçen seneye göre daha iyi olduğunu aktaran Doğan, “Sabah 5’te hasada başlıyoruz, akşam 5’e kadar sürüyor. Sıcakta çalışmak çok zor oluyor. Mecbur böyle olmak zorunda. Burada kazandıklarımızla ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz.” dedi.

# Gaziantep # gaziantep haber # gaziantep haberler # gaziantep haberleri
Son Haberler

Lider Merinos, Bursa Deplasmanında Galibiyet Peşinde

25.10.2026 - 15:03

Özbalta: "Çok özel ve güzel bir galibiyet aldık"

24.10.2026 - 21:10

Cihan Ünal: "Kaybettiğimiz için çok üzgünüz"

24.10.2026 - 21:05

Doku’da Genç Tasarımcılar Geleceğin Tekstiline İmza Attı

24.10.2026 - 21:01

ŞEHİTKAMİL’DE ŞİMDİ SIRA ET MESELESİNDE!

24.10.2026 - 21:00

Gaziantep’te Ucuz Et Satış Noktaları Açılıyor

23.10.2026 - 22:31

Fatma Şahin’den Gençlere Gezi Sözü: 300 Öğrenciyle Soru-Cevap Buluşması

23.10.2026 - 22:29

Gaziantep'te Kılıçdaroğlu Hareketliliği

23.10.2026 - 22:27

Müslim Sarı’dan Gaziantep’te İşbirliği Mesajı: “Sabrımızın Bir Sınırı Var”

23.10.2026 - 22:25

Gaziantep FK’lı Futbolculardan Memik Yılmaz’a Galibiyet Sözü!

23.10.2026 - 22:23
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR