Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Şirehan’da En hayırlı iftar!

Yayınlama: 18.06.2017 - 14:23 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

Gaziantep ve çevre illerden gelen yaklaşık yüz kistik fibrozis hastası çocuk ve aileleri Şirehan Otel’de düzenlenen iftar ve eğlencede buluştu. Tiyatro gösterisinin de yer aldığı eğlenceye katılan kistik fibrozis hastası çocuklar gönüllerince bir gece geçirdi.

Şirehan Hotel’de  düzenlenen geceye Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KİFDER) Başkanı İlknur Özgür Görgün, Gaziantep’te bu organizasyonların startının verilmesini sağlayan İngilizce Öğretmeni Pınar Yalkın, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Metin Kılınç, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Ve İmmunoloji Uzmanı Profesör Doktor Özlem Keskin , Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Profesör Doktor Mehmet Keskin, Alerji Ve İmmunoloji Doçent Doktor  Ercan Küçükosmanoğlu, Başhekim Yardımcısı Doçent Doktor Suat Zengin, Küçük Şeyler anaokulu çalışanları KIF-DER’inde katıldığı misafir ve gönüllülerin buluştuğu gecede Şirehan Otel’in çocukların yemeklerinin ücretini karşıladığı

Görgün, kistik fibrozisin, yaşam süresini kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kalıtsal bir hastalık olduğunu belirterek,  “2012 yılında kistik fibrozis hasta ve hasta yakınlarının bir araya gelerek kurduğu derneğimiz, bu hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak, tedavi boyunca ihtiyaçları tespit edip, gerekli adımların atılması için hekim, kamu ve diğer paydaşlarla işbirliği yaparak hasta ve hasta yakınlarının bu hastalıkla yaşamasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır” dedi.

Geceye katkı sağlayan gönüllere teşekkür plaketi

Gecede kistik fibrozis hastalarının tedavisinde büyük özveri ve emek harcayan Gaziantep Üniversitesi’nden çocuk alerji ve immünoloji uzmanı Prof. Dr. Özlem Keskin de, hastalıkla ilgili bilgilendirici bir konuşma yaptı. Kistik fibrozis hastası çocuklara ve ailelerine güzel bir gece yaşatmak için düzenlenen etkinliğe destek olan Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas’ın eşi Esra Kavas’a, Gaziantep’te bu analnadik çalışmalara büyük destekler sağlayan Pınar Yalkın ve Arzu Küsmüş’e de plaket verildi. Konuşmaların ve plaket törenin ardından çocuklar için özenle hazırlanan tiyatro gösterisi, yüz boyama, pasta kesimi, oyunlar , palyaçolar ve daha birçok etkinliğin olduğu özel bir gece yaşandı. Gecenin sonunda çocuklara oyuncak, pamuk şeker ve bayramlıkları hediye edilerek gece son buldu.

# Gaziantep
Son Haberler

Gaziantep FK, Trabzonspor mesaisine başladı

28.10.2026 - 22:12

Gaziantep'te ucuz et dönemi başladı

28.10.2026 - 22:09

Gaziantep iş dünyasının beklentileri masaya yatırıldı

28.10.2026 - 22:06

HKÜ’de Cumhuriyet’in 103. yılı “103 Ses, Tek Yürek” temasıyla kutlandı

28.10.2026 - 21:03

Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel’den 29 Ekim mesajı: “Cumhuriyetin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek”

28.10.2026 - 20:05

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’den 29 Ekim mesajı: “Cumhuriyetimiz nice asırlara, bayramımız kutlu olsun”

28.10.2026 - 20:05

Yavuzeli Belediye Başkanı Mehmet Kaya’dan 29 Ekim mesajı: “Cumhuriyet, daima özgürlük, daima gelecektir”

28.10.2026 - 20:04

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural’dan 29 Ekim mesajı: “Yaşasın Cumhuriyet!”

28.10.2026 - 20:03

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır’dan 29 Ekim mesajı: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

28.10.2026 - 20:03

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan’dan 29 Ekim mesajı: ‘Cumhuriyet, aydınlık geleceğin teminatı’

28.10.2026 - 19:00
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR