Yılmazkaya Acılı Aileyi yalnız bırakmadı

Yılbaşı gecesi dur ihtarına uymadığı için araçla kaçarken polis memurunun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden lise öğrencisi Ekrem Görkem Karakan’ın duruşmasına devam edildi. Davayı gözlemci olarak izleyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya dava sonrasında yaptığı açıklamada, burada bir milletvekili olarak değil bir baba olarak geldiğini ve ailenin acısını paylaştığını söyledi.

DURUŞMAYA DEVAM EDİLDİ

Gaziantep’te, 31 Aralık 2017 gecesi tatlı almaktan dönerken ehliyeti olmadığı için uygulama yapan polisin ‘dur’ ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçmaya çalışırken Hasan B. adlı polisin açtığı ateşle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren lise öğrencisi Ekrem Görkem Karakan’ın  11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına devam edildi.  Mahkeme, ailenin serbest olan sanık polisin tutuklanması talebini reddetti.

BEKLEDİĞİMİZ KARAR ÇIKMADI

Dava sonrasında açıklama yapan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Biz genel merkezimiz tarafından görevlendirildik ama burada bir milletvekili olarak değil 16 yaşında erkek çocuk babası olarak geldim. Ekrem evladımızın ailesinin acılarını paylaştık. Bu yaşanmış olan olayda yargının ne safhada olduğunu görmek için buradaydık. Avukat arkadaşlarımızla gereken görüşmeler yaptık ama maalesef Türkiye’de yargının gelmiş olduğu noktanın bir örneğini şu anda burada yaşıyoruz. Şimdi yargı heyetine de başta söylediğim gibi bekledim ki bizi şaşırtmalarını bekledik. Çünkü şunu tahmin ettim acaba Ekrem evladımız bu adliye sarayındaki bir hakimin oğlu, savcının oğlu, bir polis amirinin oğlu olsaydı veya AK partili bir yöneticinin, milletvekilinin ya da varlıklı bir ailenin oğlu olsaydı acaba bu yargı bu gelen süreçte böyle devam eder miydi? Bunu bir kere ben orada vicdanlarına sormak istiyorum. Heyete de başlangıçta zaten bu uyarıyla karşıladım. Tam bir infial yaşıyoruz. Devletin bir polis memuru cinayet işlemiş gibi görünüyor ve bütün deliller karartılıyor. Bütün deliler yok ediliyor. Sanığın tutukluluğun devamı istemesine rağmen maalesef beklediğimiz bir şekilde sanığın tutukluluğun olmaması şeklinde karar verildi” dedi.

BU CİNAYETİN YARGI YÖNÜYLE DE AKLANACAĞI KANAATİNDEYİZ

Karakan Ailesi’nin avukatlarından Bülent Duran, “Bu yargılamadan çıkacak adil bir karar, hukuka uygun bir karar işlenecek cinayetlerin önüne geçecektir. Biz Ekrem kardeşimizi geri getiremeyiz ama Ekrem’in dışında hayatını kaybedecek çocuklara yönelik biz o çocukların yaşamlarını koruyabiliriz. Bizim ve bu ailenin kaygısı bu. Aile Ekrem’e gözyaşı dökecek ama çocukların ölmemesi adına da hukuktan beklentisi. Bu suçun, bu cinayetin yargı yönüyle de aklanacağı kanaatindeyiz ama biz sonuna kadar gideceğiz.”

SORUŞTURMAYI JANDARMA YAPMALIYDI

Yine ailenin avukatı olan Nesrin Tuncel, “Adil yargılama ilkesi daha olayın vuku bulduğu ilk akşam ihlal edilmeye başlanmış, polisin uygulama noktasında işlediği cinayetin soruşturmasını yine diğer meslektaşları polisler yapmıştır. Oysa ki burada yapılması gerekli olan şey polisin işlediği cinayetin polis tarafından değil de tarafsız inceleme yapabilecek konumda olan jandarmaya bu soruşturmanın havale edilmesi gerekirdi. Soruşturmanın tarafsızlığına burada gölge düşürüldü” dedi.

 

Kategori: GUNDEM

Yayınlanma: 22.01.2019 - 23:27

Yazar: Gaziantep Tutku

Son Haberler

1 MAYIS’TA “MADEN İŞÇİSİNİN EMEĞİ ÖDENMİYOR, ADALET YOK SAYILIYOR”

02.05.2026 - 13:38

Gaziantep’te 1 Mayıs Sokaklarda Coşkuyla Kutlandı

01.05.2026 - 19:28

Gaziantep, Gazze için ses verecek! 

01.05.2026 - 19:02

MHP’de kongre takvimi açıklandı: Kurultay 7 Mart 2027

01.05.2026 - 19:01

Gaziantep’te Üreticiye Yüzde 90 Hibeli Destek

01.05.2026 - 18:55

Başkan Tahmazoğlu Gençlerle Buluştu

01.05.2026 - 18:53

BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI

01.05.2026 - 02:09

ŞAHİN: “BU ŞEHRİN ÜRETİM GÜCÜNÜ BÜYÜTEN EN BÜYÜK GÜÇ İŞÇİ KARDEŞLERİMİZDİR”

01.05.2026 - 02:08

“Sessiz Tehlike: Yorgunluk Sandığınız Belirti Hashimoto Çıkabilir!”

30.04.2026 - 23:21

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GÜNCEL DURUMU VE GELECEK BEKLENTİLERİ GSO’DA DEĞERLENDİRİLDİ  

30.04.2026 - 23:20

Son Makaleler Kategoriler

acunılıcalı

ak parti

ak parti video

CHP

CHP Video

DSP

DSP Video

DÜNYA

EGITIM

EKONOMI

FOTO GALERİ

Genel

GUNDEM

ilan

İyi Parti

İYİ Video

KATEGORİSİZ

Köşe Yazıları

KULTUR SANAT

MAGAZİN

OTOMOBİL

ÖZEL

politika

RAMAZAN

Röportaj

SAĞLIK

SIYASET

Son dakika

SPOR

TEKNOLOJI

VİDEO GALERİ

YAZAR

Haber Sitesi © 2016 - 2023. Tüm Hakları Saklıdır.
Altyapı: Haber Yazılımı