Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›SIYASET
SIYASET

Yılmazkaya’dan Özgür Basının önemi

Yayınlama: 23.07.2018 - 16:02 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 7
Paylaş:

 

“Basına Özgürlük” diyen Yılmazkaya açıklamasında, “Kamuoyuna haber ulaştırmak için yağmur, çamur demeden her şartta büyük bir özveriyle görev yapan basın emekçilerinin maddi olanaklarına kavuştuğu bir ülke özlemiyle, “kalemini onuruyla kullanan ve asla satmayan” tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı” kutladı.

24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan CHP’li Yılmazkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden geçtikten sonra yayınlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde “sansürün kaldırılması” olarak adlandırılmaktadır.

Sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü, Cumhuriyet’in ilanından sonra 1931’de kabul edilen yasa ile “Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Basınımızın en önemli görevi kamuoyunu doğru ve eksiksiz bir şekilde aydınlatmaktır. Demokrasilerin olmazsa olmazı sansürsüz, hür basındır. Halkın haber alma özgürlüğünün önüne konulacak her türlü engel, özünde sansür demektir. Maalesef düşünce özgürlüğünün takipçisi olup baskılara boyun eğmemek günümüzde bir hayal olmuştur.

Ülkemizde, özellikle darbe dönemlerinde sancılı süreçlerden geçmiş olan basın özgürlüğü bugün o günleri aratacak bir düzeye gerilemiştir.

Ak Parti Hükümetinin yaptığı pek çok açıklamayla gazetecileri açık hedef haline getirmesi, onlarca gazeteciyi kovdurtması, yüzlerce çalışanı her şeyden korkar hale getirmesi ve kendi işadamlarına medya krallıkları kurdurması basın özgürlüğünün idam fermanı olarak görülmelidir.

Yerel ve ulusal basını “reklam” baskısıyla ve cezai uygulamalarla kontrol etmeye çalışan Ak Parti’nin uluslararası medyaya da ayar verme çabası, nasıl bir dönemde yaşadığımızın acı bir fotoğrafıdır.

Tüm bu zor şartlara rağmen, iktidarların değil halkın kalemi olan, doğru ve tarafsız bir medyadır umudumuz.  Köşe yazarlarının fikirlerinden dolayı demir parmaklıklar ardına gönderilmediği, gazetecilerin hedef gösterilmediği ve işsiz kalmadığı bir medyadır umudumuz. Kamuoyuna haber ulaştırmak için yağmur, çamur demeden her şartta büyük bir özveriyle görev yapan basın emekçilerinin maddi olanaklarına kavuştuğu bir ülke özlemiyle, “kalemini onuruyla kullanan ve asla satmayan” tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum.

Son Haberler

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Orta Asya Eğitim Forumu’nda 8 iş birliği protokolü imzaladı

06.11.2026 - 17:01

Gaziantep’te 255 öğrenci topluluğunun temsilcileri Büyükşehir’in ev sahipliğinde bir araya geldi

06.11.2026 - 17:00

Gaziantep turizminin geleceği TUDEV toplantısında ele alındı: “2027 Gaziantep Yılı ilan edilsin”

06.11.2026 - 14:59

Şahinbey Zabıtası’ndan son kullanma tarihi geçmiş ürünlere geçit yok: Market 3 gün kapatıldı

06.11.2026 - 14:57

Başkan Fatma Şahin GAÜN İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle buluştu: “Gençler sordu, Başkan yanıtladı”

06.11.2026 - 14:56

Gaziantep’te dört üniversite eğitimde iyi uygulama örneklerini paylaştı

06.11.2026 - 14:55

GAFSAD’da yeni başkan Hasan Yelken oldu

06.11.2026 - 13:05

Umut Yılmaz ve Mesut Bozatlı Kayaönü’nde esnafı ziyaret etti

06.11.2026 - 13:04

MHP Gaziantep İl Başkanı Kılıç, STK ve oda temsilcileriyle bir araya geldi

06.11.2026 - 13:02

Gaziantep FK bu akşam Kasımpaşa’yı ağırlıyor: Maçta 4 eksik var

06.11.2026 - 12:08
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR