Açar'dan Haciz Tepkisi

 

Gaziantep’te etkili olan süper hücre fırtınası sonrası yaşanan mağduriyetler sürerken, CHP Gaziantep İl Başkanı Vakkas Açar’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Sel ve doludan zarar gören esnafın banka hesaplarına haciz uygulanmasına tepki gösteren Açar, yaşanan durumu “vicdan tutulması” olarak değerlendirdi.

 

“Esnaf Destek Beklerken Hacizle Karşılaştı”

Afetin ardından kent merkezi ve kırsalda incelemelerde bulunduklarını belirten Açar, özellikle tarım bölgelerinde büyük yıkımla karşılaştıklarını söyledi. Şahinbey’de sel nedeniyle iş yerleri zarar gören esnafları ziyaret ettiklerini ifade eden Açar, mağdur vatandaşların devlet desteği beklediğini dile getirdi.

Açar, sabah saatlerinde esnafın hesaplarına haciz konulduğunu öğrendiklerini belirterek sert eleştirilerde bulundu. Açar, "Biz Gaziantep'in afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söylerken hükümetin afete maruz kalmış bu esnaflarımızın hesaplarına haciz koyması hiçbir şeyle ifade edilemez. Burada bir kez daha söylüyoruz. Kendinize gelin. Burası Gaziantep." dedi.

 

Gaziantep Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gaziantep’in yaşanan felaket nedeniyle afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini savunan Açar, hükümete çağrıda bulundu. Açıklamasında, "Çok kıymetli hemşerilerim, 3 gün önce Gazi şehrimizde büyük bir afet yaşandı. Bu afetin hem şehir merkezinde hem de kırsaldaki mahalle ve köylerimizde ciddi sonuçları ortaya çıktı. Dün milletvekillerimiz ve tüm örgütümüzle birlikte afetin yaşandığı tarım bölgesini ziyaret ettik. Orada içler acısı bir durumla karşılaştık. Bugün ise Şahinbey ilçemizde bu afetten dolayı dükkanları sel almış esnaflarımızı ziyaret ettik. Ama orada öyle bir şeyle karşılaştık ki tam bir vicdan tutulması. Esnaflarımız devletten bu afetten dolayı bir can suyu beklerken bu sabah uyandıklarında hesaplarında Şahinbey vergi dairesinin hacizleriyle karşılaştı. Biz Gaziantep'in afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söylerken hükümetin afete maruz kalmış bu esnaflarımızın hesaplarına haciz koyması hiçbir şeyle ifade edilemez. Burada bir kez daha söylüyoruz. Kendinize gelin. Burası Gaziantep.” ifadelerini kullandı.

Kategori: GUNDEM

Yayınlanma: 06.05.2026 - 22:12

Yazar: Gaziantep Tutku

Son Haberler Son Makaleler Kategoriler

acunılıcalı

ak parti

ak parti video

CHP

CHP Video

DSP

DSP Video

DÜNYA

EGITIM

EKONOMI

FOTO GALERİ

Genel

GUNDEM

ilan

İyi Parti

İYİ Video

KATEGORİSİZ

Köşe Yazıları

KULTUR SANAT

MAGAZİN

OTOMOBİL

ÖZEL

politika

RAMAZAN

Röportaj

SAĞLIK

SIYASET

Son dakika

SPOR

TEKNOLOJI

VİDEO GALERİ

YAZAR