BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE’DE KÖYLERİ ZİYARET ETTİ  

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, ÇİLEK ÜRETİMİ İÇİN DESTEK VERECEK

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen İslahiye’nin yayla köylerinde uygun arsa sahibi çiftçilere çilek üretimi desteği verecek.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen İslahiye ilçesinde bulunan Cevizlidere, Tandır, Yağızlar, Kayabaşı, Hasanlök ve Eseneler Köyü’ne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve teknik ekip ziyarette bulundu.

Köylülerle sohbet eden protokol, istek ve taleplerini dinledi. Başkan Fatma Şahin ziyarette Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, İslahiye Kaymakamlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde başlatılacak yeni proje olan çilek üretimi desteği hakkında bilgi verildi.

 

ÜRETİLEN ÇİLEKLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOOPERATİFLERİ SATIN ALACAK

 

Proje kapsamında bölgede bulunan yayla köylerinde üretime uygun arazisi ve suyu olan çiftçiye bin metrekare alanda ekebileceği çilek fidesi ve gübre ihtiyaçlarını karşılanacak. Çiftçilerin ürettiği çilekler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kooperatifler tarafından satın alınacak.

Depremin yaralarının sarılması ve üreticiye zor gününde destek olmayı amaçlayan çalışmada şartları uygun olan çiftçiler muhtarlıklara kayıtlarını yaptırabilecek.

Kategori: GUNDEM

Yayınlanma: 13.03.2023 - 20:59

Yazar: Gaziantep Tutku

Son Haberler Son Makaleler Kategoriler

acunılıcalı

ak parti

ak parti video

CHP

CHP Video

DSP

DSP Video

DÜNYA

EGITIM

EKONOMI

FOTO GALERİ

Genel

GUNDEM

ilan

İyi Parti

İYİ Video

KATEGORİSİZ

Köşe Yazıları

KULTUR SANAT

MAGAZİN

OTOMOBİL

ÖZEL

politika

RAMAZAN

Röportaj

SAĞLIK

SIYASET

Son dakika

SPOR

TEKNOLOJI

VİDEO GALERİ

YAZAR