Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EGITIM
EGITIM

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

Şehitkamil Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi lise öğrencileri için hayata geçirdiği Kantin Kart uygulaması kullanıma açıldı. Öğrenciler haftada üç gün süt ve sandviçlerini kartla alabilecek; başvurular sürüyor.

Yayınlama: 02.11.2026 - 14:56 Kaynak: Haber Merkezi Okunma: 18
Paylaş:

Şehitkamil Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi lise öğrencilerine yönelik başlattığı Kantin Kart uygulaması kullanıma açıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kartların aktif hale geldiğini duyururken başvuru sürecinin de devam ettiğini hatırlattı.

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlayan uygulama kapsamında öğrenciler, haftanın üç günü okul kantinlerinden süt ve sandviçlerini Kantin Kart ile alabilecek. Belediye, bu destekle gençlerin okul hayatındaki günlük ihtiyaçlarına katkı sunmayı hedefliyor.

“Hiçbir öğrencimiz kendini yalnız hissetmesin”

Çocukların ve gençlerin kendileri için her zaman öncelikli olduğunu belirten Başkan Yılmaz, sosyal destek projelerinin yalnızca maddi bir yardım olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilere seslenen Yılmaz, şunları söyledi:

“Sevgili genç kardeşlerim, Kantin Kartlarımızı kullanıma açtık. Haftanın 3 günü çocuklarımız süt ve sandviçlerini alsınlar. Artık kartlarınızı kullanabilirsiniz. Henüz başvuru yapmamış olan kardeşlerimiz için de başvuru sürecimiz devam ediyor. Sizlerden ricam, bu imkândan yararlanmak için başvurularınızı yapmanız. Bizim tek isteğimiz, sizlerin geleceğe güvenle bakmanız, hayallerinizin peşinden koşmanız ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmeniz. Sizler sadece derslerinize odaklanın. Eğitim hayatınız boyunca daima yanınızdayım.”

Yılmaz, “Hiçbir evladımızın kendisini yalnız hissetmediği, hiçbir öğrencimizin imkânsızlıklar nedeniyle hayallerinden vazgeçmediği bir Şehitkamil için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim destekleri sürecek

Çocukların ve gençlerin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, eğitim desteklerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Yılmaz, gençlerin eğitim yolculuğunda karşılaştıkları zorlukları azaltmak için farklı projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

# Şehitkamil Belediyesi # umut yılmaz # Kantin Kart # lise öğrencileri # eğitim desteği # şehitkamil # Gaziantep
Son Haberler

Gaziantep’teki Malatyalılar kömbe kahvaltısında buluştu: 300 kişi aynı sofrada

02.11.2026 - 14:58

Ticari plaka sahiplerine kolaylık: Güzergâh izin belgesi artık GURTAS’tan çevrim içi

02.11.2026 - 14:57

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

02.11.2026 - 14:56

Gaziantep Şehir Hastanesi GETAT Ünitesi’nde hacamattan hipnoza beş farklı uygulama

02.11.2026 - 13:00

İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut: “Mesleğimiz en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor”

02.11.2026 - 12:59

Büyükşehir’in uygun fiyatlı etinde fiyatlar açıklandı: Dana kıyma 670, kuşbaşı 750 TL

02.11.2026 - 12:58

Gaziantep FK, Papara Park’tan eli boş döndü: Trabzonspor 2-0 kazandı

02.11.2026 - 12:07

NTO Başkanı Mehmet Özyurt: “TOBB Nefes Kredisi KOBİ’lerimize can suyu olacak”

02.11.2026 - 11:03

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: “Nefes Kredisi, reel sektörün finansmana erişimine önemli katkı sağlayacak”

02.11.2026 - 11:02

Uzm. Dr. Mehmet Erkan Altuncu: “Çocuğun sık hastalanması her zaman bağışıklık zayıflığı değil”

02.11.2026 - 09:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR