Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

BÜYÜKŞEHİR, YARALANAN KARACAYI TEDAVİ ALTINA ALDI

Yayınlama: 31.01.2022 - 14:00 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 9
Paylaş:

İslahiye ilçesinde köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan karacayı ormanlık alanda bulunan çiftçiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber verdi. Ekipler tarafından alınan karaca GBB Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı’na getirilerek tedavi altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tedavi süreci başlatılan karacayı ziyaret etti, son durumu hakkında bilgi aldı.

ŞAHİN: TEDAVİSİNİN ARDINDAN KARACAYI YENİDEN DOĞAYA BIRAKACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşadıklarını belirtti. Yaralı bulunan karacanın hayvan hastanesinde tedaviye alındığını aktaran Şahin, “Tedavinin ardından karaca, inşallah sağlığına kavuşacak. Yeniden doğal hayatına bırakacağız.” dedi.

Şahin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yoğun kar yağışından doğada etkilenen canlılar var. İnsanımızın yolunu açmazsan hasta hastaneye ulaşamıyorsa canlılarda bundan etkileniyor. Kedisi, köpeği, canlısı yem bulmakta zorlanıyor. Her şey bize emanet. Sabah haberi aldıktan sonra hızlı bir şekilde ulaşıldı. Kurulu bir düzen var burada. Çok hızlı karacamızı getirdik. Uzmanlarımız baktı. Acil müdahale sonrası sağlığına kavuşacak ve doğal hayata bırakacağız geriden. Geçmiş olsun diliyorum. Çok hızlı müdahale edildi. Tedavi olduktan sonra evine yuvasına götüreceğiz.”

ÖZSÖYLER: TEDAVİSİ YAKLAŞIK 10 GÜN SÜREBİLİR

Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ise İslahiye’de çiftçiler tarafından yaralı bulunan karacayı Milli Parklar Gaziantep Şube Müdürlüğü yetkilerinin teslim aldığını ifade etti.

Ekiplerin yaralı karacayı hayvan hastanesine getirdiklerini anlatan Özsöyler, “Hayvan geldiğinde bayağı bitkin haldeydi. Ağız tarafında kanamalar vardı. Aynı zamanda göz çevresinde sıyrık ve yırtıklar vardı. Nabzı çok düşüktü. Kalp frekansı çok az sevideydi. Hayvan Hastanesinde tedavisi başladı. Gerekli tedavileri yapacağız. Tedavisi bittikten sonra da aldığımız bölgeye geri bırakacağız. Tedavi süreci hayvanın bünyesinin cevap vermesine bağlıdır. Yaklaşık 10 gün sürebilir. Bu hayvanların nesli tükenmek üzeredir.” diye konuştu.

Son Haberler

Orta Doğu Gıda Fuarı 5 Kasım’da Gaziantep’te açılıyor: 38 ülkeden alım heyeti bekleniyor

31.10.2026 - 12:56

Gaziantep FK, Gaziantep’teki son idmanını yaptı: Rota Trabzon

31.10.2026 - 12:09

GAÜN’den Avrupa’ya 5 COST Aksiyonu başvurusu: 60’ı aşkın ülkeden 350’den fazla araştırmacı

30.10.2026 - 19:03

Yeni Parti Şehitkamil’den “Bizim İçin Cumhuriyet” paneli: Hukuk devleti ve ekonomik bağımsızlık konuşuldu

30.10.2026 - 19:02

Başkan Şahin Nizip Zeytin Festivali’nde müjdeledi: “Nizip Çayı temizlenecek, yeni zeytin ve fıstık hali kurulacak”

30.10.2026 - 19:01

GAÜN ile İŞKUR arasında Gençlik Programı protokolü: 2 bin 250 öğrenci yararlanacak

30.10.2026 - 18:59

Şehitkamil’de yağmur değil Cumhuriyet coşkusu yağdı: 103 araçlık kortej

30.10.2026 - 17:05

Memur-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sami Çetin’den GAÜN Rektörü Doğan’a ziyaret

30.10.2026 - 17:04

GAÜN’lü minikler bando eşliğinde Cumhuriyet için yürüdü

30.10.2026 - 17:02

Şahinbey Millet Kütüphanesi bayram tatilinde 4 binden fazla öğrenciyi ağırladı

30.10.2026 - 14:56
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR