Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Fadıloğlu Öğrencilerle kariyer günlerinde buluştu

Yayınlama: 10.01.2023 - 16:37 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 11
Paylaş:

Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler vererek, öğrencilere kariyerleriyle ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu.

İlçe genelinde eğitim gören öğrencilerle her fırsatta bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son olarak özel bir kolejde düzenlenen “Kariyer Günleri” programında; 9, 11 ve 12. sınıfı öğrencileriyle buluştu. Programa; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, Özel Değer Koleji Fen Lisesi Müdürü Mevlüt Duman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Ne yaparsanız yapın ama severek yapın”

Programa konuşmacı olarak katılan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ilk olarak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak tavsiye veren Başkan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. Tabii akademik başarı mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak geliştirmemişse akademik başarının da hiçbir manası yoktur. Şu anda sizlerin hayalleri, idealleri var, olması da lazım. Büyük hedefler koymak lazım ama bu hedeflere koşarken, insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. Akademik çalışmaların yanında eğer iyi birey olursak, önümüz her zaman açıktır. Allah’ın izniyle ummadığınız yerden ummadık kapılar açılacaktır. Bunun için de işinizi yaparken sizden istediğim tek şey işinizi severek yapın. Bulaşık mı yıkayacaksın, en iyi bulaşığı sen yıka. Yemek mi yapacaksın, en iyi yemeği sen yap. Makine mi tamir edeceksin, en iyi makineyi sen tamir et. Ne yaparsanız yapın ama severek ve özen göstererek yapın. Bunda da asıl mesele iyi insan olabilmek. İyi insan derken de “ben” demeden “arkadaşım” diyebiliyorsanız; saygıda, edepte, adapta, ölçüleri tutturamıyorsanız, isterseniz yüzde birlik dilime girin ama diğer özellikleriniz yoksa nitelikli birey değilsiniz ve başarılı da değilsinizdir.”

Başkan Fadıloğlu, programın geri kalan bölümünde öğrencilerin sorularını cevapladı. Program sonunda Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Fadıloğlu, daha sonra öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Haberler

Uzm. Dr. Mehmet Erkan Altuncu: “Çocuğun sık hastalanması her zaman bağışıklık zayıflığı değil”

02.11.2026 - 09:01

Celal Kadooğlu: “İhracatta ortak akıl ve güçlü iş birliğiyle hedeflerimize ilerliyoruz”

01.11.2026 - 23:07

TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor: Başvurular 3 Kasım’da, firma başına 5 milyon TL

01.11.2026 - 23:05

İnce,"Ayakkabı sektörü kan kaybediyor"

01.11.2026 - 21:35

Merinos bitti demeden bitmez

01.11.2026 - 21:26

Orta Doğu Gıda Fuarı 5 Kasım’da Gaziantep’te açılıyor: 38 ülkeden alım heyeti bekleniyor

31.10.2026 - 12:56

Gaziantep FK, Gaziantep’teki son idmanını yaptı: Rota Trabzon

31.10.2026 - 12:09

GAÜN’den Avrupa’ya 5 COST Aksiyonu başvurusu: 60’ı aşkın ülkeden 350’den fazla araştırmacı

30.10.2026 - 19:03

Yeni Parti Şehitkamil’den “Bizim İçin Cumhuriyet” paneli: Hukuk devleti ve ekonomik bağımsızlık konuşuldu

30.10.2026 - 19:02

Başkan Şahin Nizip Zeytin Festivali’nde müjdeledi: “Nizip Çayı temizlenecek, yeni zeytin ve fıstık hali kurulacak”

30.10.2026 - 19:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR