Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

GAÜN’DE 7. YARGI PAKETİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ PANELİ

Yayınlama: 28.03.2023 - 12:53 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:

Online ortamda düzenlenen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun oturum başkanı olarak, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Beydola, Uzman Arabulucu Avukat Ayşe Dilek Ergüler, GAÜN Hukuk Fakültesinden Doç. Dr. Tayfun Ercan, Doç. Dr. Ahmet Bozdağ ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Erdoğan ise panelist olarak katıldı.

 

Programın açılışında konuşan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, konunun güncelliğine ve panelistlerin sunum konularının önemine vurgu yaparak 4 ana başlıkta değerlendirmelerini aktarmak üzere etkinliğe katılan panelistlere ve oturum başkanı Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun’a teşekkürlerini iletti.

 

Oturum başkanı olarak söz alan Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun öncelikle Gaziantep’e ve Gaziantep Üniversitesi ailesine deprem sebebiyle başsağlığı dileklerini iletti. Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, paneli hazırlayan GAÜN Hukuk Fakültesine ve sunum yapacak panelistlere teşekkürlerini bildirdi.

 

Panelin ilk bölümünde, 7. Yargı Paketi kapsamında İcra İflas Hukuku alanındaki değişiklikleri irdelemek üzere konuşan Dr. Öğr. Üyesi Aysun Beydola; “Konutta Haciz Uygulanması” ile “Taşınır ve Taşınmaz Malların Haczinin Kapsamına Getirilen Sınırlandırmalar” konuları üzerinde durdu. İkinci bölümde Ticaret Hukuku alanındaki değişiklikleri ele alan Doç. Dr. Tayfun Ercan; “Basit Yargılama Usulündeki Parasal Sınırın Artırılması” ile “Taşınır ve Taşınmaz Malların Haczinin Kapsamına Getirilen Sınırlandırmalar” konu başlıkları üzerinden değerlendirmelerini paylaştı. Üçüncü bölümde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku alanındaki değişiklikler hakkında; “Türk Ceza Kanununda Yapılan Değişiklikler” , “İnfaz Kanununda Yapılan Değişiklikler” ve “Ceza Muhakemesi Kanununda Yapılan Değişiklikler” başlıkları çerçevesinde Doç. Dr. Ahmet Bozdağ görüşlerini dile getirdi. Panelin 4. bölümünde Arabuluculuk alanındaki değişiklikler hususunda; “Arabuluculuk Alanındaki Değişikliklerin Uygulamaya Etkileri” konu başlığı çerçevesinde Uzman Arabulucu Avukat Ayşe Dilek Ergüler tarafından, “Arabuluculuk Alanında Yapılan Değişikliklerin Alman Hukuku ile Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi” konusunda ise Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Erdoğan tarafından açıklamalar yapıldı.

Son Haberler

SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 103. yılı “Cumhuriyet Fazilettir” temasıyla kutlandı

29.10.2026 - 16:54

Şahinbey’de Cumhuriyet coşkusu sahalara taşındı: 798 sporcu yarıştı

29.10.2026 - 12:59

Nizip Zeytin Festivali’nde Zeytin Yok!

29.10.2026 - 12:44

Zeytinyağı ve Sabun Alırken Dikkat!

29.10.2026 - 12:43

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Erol Coşkun: “Cumhuriyet, birlik ve dayanışma ruhumuzun eseridir”

29.10.2026 - 11:01

Gaziantep FK, Trabzonspor mesaisine başladı

28.10.2026 - 22:12

Gaziantep'te ucuz et dönemi başladı

28.10.2026 - 22:09

Gaziantep iş dünyasının beklentileri masaya yatırıldı

28.10.2026 - 22:06

HKÜ’de Cumhuriyet’in 103. yılı “103 Ses, Tek Yürek” temasıyla kutlandı

28.10.2026 - 21:03

Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel’den 29 Ekim mesajı: “Cumhuriyetin ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecek”

28.10.2026 - 20:05
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR