Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EGITIM
EGITIM

İlk ders zili çaldı – Gaziantep Tutku Gazetesi

Yayınlama: 19.09.2016 - 16:39 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 8
Paylaş:

2016-2017 eğitim öğretim yılında açık öğretim öğrencileri dahil, örgün eğitimde resmi ve özel okullarda yaklaşık 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin dolayında öğretmen bugün ders başı yaptı.

Okullarda, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını kapsayacak şekilde törenler düzenlenecek. Törenlerde, Bakanlık tarafından hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı broşürler tüm öğrencilere dağıtılacak. 

Öğrencileri ortak duyguda bir araya getirmek amacıyla hazırlanan taslakta, tüm okul yöneticilerinden, kapsayıcı ve kuşatıcı bir program uygulamaları istendi. Taslak programı, isteyen okullar aynı şekilde ya da zenginleştirip geliştirerek uygulayabilecek. Programın sağlıklı ve anlamına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için okul idareleri ve öğretmenlerden gerekli hassasiyet göstermeleri istendi. 

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Törenler sırasında dikkat edilmesi gereken hususları belirleyen bakanlık, anma programı için okullarda bir idareci ve iki öğretmenden oluşan bir komisyon kurulmasını ve programı sunmak üzere uygun sayıda kız ve erkek öğrenci seçilmesini istedi. 

Bakanlığın hazırladığı taslak programa göre, anma programı, şehitler için saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başlayacak, şehitlerin ruhu için Fatiha okunacak.

Okul giriş ve koridorlarında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anma programının amacına uygun fotoğraflar sergilenebilecek. 

Tören başlamadan önce ve tören esnasında, programın amacına uygun seçilen müzikler kullanılacak.

Şiirler okunacak

Bakanlığın taslak programında, Nazım Hikmet’in “Davet”, Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim”, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” isimli şiirlerinin öğrenciler tarafından okunması önerildi.

Taslak programda ayrıca, Ahmet Arif, Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya’nın çeşitli şiirlerinden seçilen dizelerin de okul müdürü ve öğrencilerin konuşmalarının arasında yer verilmesi istendi.

2 ayrı video EBA’da

Okullarda düzenlenecek “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” programının akışı içerisinde, bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi de yer alıyor.

Videolardan biri, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok’un reklam ajansı tarafından, diğeri ise MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda hazırlandı.

Milletin tek yürek halinde darbe girişimine karşı duruşu, meydanlarda gösterdiği kararlılık ve cesaret anlarını aktaran görsellerin dikkati çektiği videoda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden İstiklal Marşı’na yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen anma programı kapsamında, öğrenciler için hazırlanan broşür ve videolarda, Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen görseller de kullanıldı.

# gaziantep haber # gaziantep haberler # gaziantep haberleri
Son Haberler

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: ‘Cumhuriyetimiz en büyük değerimizdir’

27.10.2026 - 15:06

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: ‘Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın simgesidir’

27.10.2026 - 15:06

Büyükşehir’in uygun fiyatlı et satış noktaları Çınarlı ve Düztepe’de açılıyor

27.10.2026 - 15:05

Başkan Umut Yılmaz Eydibaba’daki yeni parkı inceledi, gençlerle futbol oynadı

27.10.2026 - 15:04

Şehrim Okulum’da Gençlik Kulüpleri dönemi: 141 kulüp kuruldu, 12 projeye Büyükşehir desteği

27.10.2026 - 15:04

Vali Kemal Çeber'den 29 Ekim mesajı: 'Cumhuriyet, geleceğe verdiğimiz sözdür'

27.10.2026 - 15:01

Gaziantep Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı

27.10.2026 - 15:01

Kanser tedavisinde hedefe yönelik radyonüklid uygulamalar öne çıkıyor

27.10.2026 - 13:05

GSO’nun Endüstriyel Gelişim Üssü’nde yeni dönem: EGÜ Yönetim Kurulu ilk kez toplandı

27.10.2026 - 13:05

GAÜN gastronomi öğrencileri iki yarışmadan beş dereceyle döndü

27.10.2026 - 13:04
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR