Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

İnme merkezi hizmet açıldı

Yayınlama: 04.04.2017 - 17:03 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 10
Paylaş:

Türkiye’nin 4. büyük inme merkezi, Gaziantep’te düzenlenen törenle hizmet açıldı. inme merkezi açıldı.

 

İnme merkezinin açılış töreninde konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 10 milyon nüfusa sahip herhangi bir bölgede 6-8 dakikada bir kişinin inme geçirme istatistiğini hatırlatarak, böyle bir durumda ise Gaziantep’te erken müdahalenin söz konusu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin 4. ve bölgenin en geniş kapsamlı Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde törenle hizmete açıldı. Gaziantep’te İşadamı M. Ali Topçuoğlu’nun destekleriyle tamamlanan inme merkezinin açılış törenine, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve Prof. Dr. Metin Bedir, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeki Çelen, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Giray, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Emin Alioğlu ve Burhan Akyılmaz ile öğretim üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.

“İnme merkezimiz hastalar için büyük bir şans”

Merkezin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezinin bölgenin en kapsamlı merkezi olduğunu ve tüm bölge illerine hizmet vereceğini vurgularken, “Dünya Sağlık Örgütü’nün rakamlarına göre, her 10 milyon nüfusa sahip bölgede, 6 – 8 dakikada bir insanın inme geçiriyor. Bu ünitenin ne anlama geldiği buradan daha iyi anlaşılıyor. İnmelerde iki şey olur. Ya inmeden, felçten sonra ani müdahale yaparak önlersiniz. Ya da, olduktan sonra hızlı tedavilerle tekrar hayata döndürürsünüz. Bunları yapmazsanız da uzun süre yatağa bağımlı kalır, topluma yük olur veya komplikasyonlardan dolayı ölür. O yüzden şu anda Türkiye’de dördüncüsü açılan, Ankara, İzmir, Eskişehir’den sonra, dördüncüsü hastanemizde açılan merkezimiz bölgemizdeki büyük bir eksikliğe cevap veriyor. İnme merkezimiz hastalar için büyük bir şans. 14 yataklı Nöroloji yoğun bakım ve inme merkezimizin doluluk oranı yüzde yüz” dedi.

Desteğiyle adı Nöroloji yoğun Bakım ve İnme Ünitesi’ne verilen M. Ali Topçuoğlu ise, Gaziantep Üniversitesi ve Şahinbey Araştırma Uygulama Hastanesinin Gaziantep için bir şans olduğunu vurgulayarak, “Bu hastane bölge illerimiz için de bulunmaz bir nimet. Hastanemizde son derece duyarlı bir ekip var. Hepsinden Allah razı olsun. Bu duyarlı ekibin sayesinde bir felç ünitesi kurulmuş, tebrik ediyoruz. Buraya gelene hastalara Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Yöneticilerine de canı gönülden çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir tesisi Gaziantep’e, bölgeye, Türk Milleti’ne kazandırdıkları için herkesi yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, M. Ali Topçuoğlu’na plaket hediye etti.

# Gaziantep
Son Haberler

Kupada hata yapmadık: 0-4

27.10.2026 - 20:48

Gaziantep'te 100 Çifte Evlilik Projesi Protokü İmzalandı

27.10.2026 - 20:40

AK Parti Gaziantep, Ekim ayı İl Danışma Meclisi’nde Abdulhamit Gül’ün katılımıyla toplandı

27.10.2026 - 19:03

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Kileci: ‘Cumhuriyet, geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir’

27.10.2026 - 17:07

Şahinbey Belediyesi Genç Ofisi, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde açıldı

27.10.2026 - 17:06

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: ‘Cumhuriyetimiz en büyük değerimizdir’

27.10.2026 - 15:06

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: ‘Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın simgesidir’

27.10.2026 - 15:06

Büyükşehir’in uygun fiyatlı et satış noktaları Çınarlı ve Düztepe’de açılıyor

27.10.2026 - 15:05

Başkan Umut Yılmaz Eydibaba’daki yeni parkı inceledi, gençlerle futbol oynadı

27.10.2026 - 15:04

Şehrim Okulum’da Gençlik Kulüpleri dönemi: 141 kulüp kuruldu, 12 projeye Büyükşehir desteği

27.10.2026 - 15:04
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR