Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EGITIM
EGITIM

Kapadokya’da gün batımı keyfi – Gaziantep Tutku Gazetesi

Yayınlama: 15.09.2016 - 16:03 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 7
Paylaş:

Kızılçukur Vadisi, Türkiye’de gün batımının en iyi izlenebildiği mekanlar arasında gösteriliyor

İHA

15 Eylül 2016 / 12:06

Kurban Bayramı tatilini Kapadokya’da geçirmek için gelen yerli turistler Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Kasabasında bulunan Kızılçukur vadisinde gün batımı keyfinin tadını çıkardılar.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi, Türkiye’de gün batımının en iyi izlenebildiği mekanlar arasında gösteriliyor. Gün batımı sırasında çoğunlukla kızıla, kimi zaman da yeşil renge dönüşen peri bacaları ile süslü vadi turistleri büyülüyor. Güneşin son ışıklarını izleyebilmek için Kızılçukur Vadisi’ne gelen turistler, batan güneşle birlikte bol bol hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli turistler ise Kapadokya’da gün batımı keyfini ailesi ile birlikte yaşıyor. Güneşin batmasına saatler kala Kızılçukur vadisine adeta akın eden turistler burada gün batımı keyfini yaşıyor. Kızılçukur vadisinde gün batımına karşı mutluluklarını ölümsüzleştirmek isteyen gelin damat ise gün batımına karşı fotoğraf çektirmesi ise diğer turistler tarafından adeta ilgi odağı olması dikkatlerden kaçmadı. Gelin damat fotoğrafı çektirmek için Kayseri’den Nevşehir’e gelen damat adayı Burhanettin Ayroz, “Burada olmaktan mutluyuz. Zaten buraları daha önce de biliyorduk. Genelde fotoğraf çektirmek için bu bölgeye geliyorlar. Bizde düğün öncesi gün batımına karşı fotoğraf çektirmek istedik” dedi.

Samsun’dan gelen Mustafa Caymaz isimli bir vatandaş Kapadokya bölgesi gerçekten büyüleyici bir yer dedi. Caymaz, ”Burası harika bir ortam. Eşimle çocuğum ile birlikte geldik. Kapadokya’da gün batımının izlememizi tavsiye ettiler. Gün batımı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kapadokya bölgesini çok beğendik harika bir ortam” şeklinde konuştu.

Ordu’nun Ünye ilçesinde gelen Merve ve Nurullah Bozlan çift ise “Kapadokya’da gün batımını izliyoruz. Gerçekten çok güzel bir yer. Kapadokya bölgesine karşı ilgimde var. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz” diye konuştular.

Bir başka turist ise Kapadokya bölgesine ilk defa geldiğini çok beğendiğini gün batımını izlemenin çok zevkli olduğunu ifade etti.

# gaziantep haber # gaziantep haberler # gaziantep haberleri
Son Haberler

AK Parti Gaziantep, Ekim ayı İl Danışma Meclisi’nde Abdulhamit Gül’ün katılımıyla toplandı

27.10.2026 - 19:03

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Kileci: ‘Cumhuriyet, geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir’

27.10.2026 - 17:07

Şahinbey Belediyesi Genç Ofisi, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde açıldı

27.10.2026 - 17:06

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: ‘Cumhuriyetimiz en büyük değerimizdir’

27.10.2026 - 15:06

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: ‘Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın simgesidir’

27.10.2026 - 15:06

Büyükşehir’in uygun fiyatlı et satış noktaları Çınarlı ve Düztepe’de açılıyor

27.10.2026 - 15:05

Başkan Umut Yılmaz Eydibaba’daki yeni parkı inceledi, gençlerle futbol oynadı

27.10.2026 - 15:04

Şehrim Okulum’da Gençlik Kulüpleri dönemi: 141 kulüp kuruldu, 12 projeye Büyükşehir desteği

27.10.2026 - 15:04

Vali Kemal Çeber'den 29 Ekim mesajı: 'Cumhuriyet, geleceğe verdiğimiz sözdür'

27.10.2026 - 15:01

Gaziantep Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı

27.10.2026 - 15:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR