Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa SIYASET
SIYASET

Kaplan, Gaziantep’teki soba ölümlerini meclise taşıdı

Yayınlama: 22.01.2019 - 19:34 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:

Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplandırması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde son zamanlarda karbonmonoksit gazı zehirlenmesiyle hayatını kaybeden vatandaşlara dikkat çekti.

UCUZ VE SAĞLIKSIZ KÖMÜRLER CAN KAYIPLARINI ARTTIRIYOR!

Kaplan, her yıl yüzlerce insanın soba zehirlenmesi sonucunda hayatını kaybettiğini ifade ederken, ucuz ve sağlıksız kömürlerin de bu durumu arttırdığına dikkat çekti.

VATANDAŞ MECBURİYETTEN UCUZ KÖMÜR ALIYOR!

Kaplan yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Yoksulluğun ve açlık sınırının giderek arttığı bir dönemde, kaliteli kömür alma olanağı bulamayan, mecburiyetten ucuz ve kalitesiz kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımız göz göre göre ölüme mahkûm edilmektedir. Daha dün Gaziantep, Çıksorut Mahallesinde bir anne ve oğul sobadan sızan karbonmonoksit gazı sebebiyle can verdi. Yine dün Kastamonu’da yaşayan yaşlı bir çift karbonmonoksit gazı kurbanı oldu. 3 gün önce İstanbul’da üç kadın tekstil işçisi sobadan çıkan gaz sonucu can verdi. 4 gün önce Adıyaman’da 6 kişilik aile sobadan sızan gazdan zehirlendi.  Ülkemize her yıl tonlarca kaçak kömür girişi oluyor. Daha kaliteli kömür alma olanağı bulamayan, geçim sıkıntısı çeken, yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan dar gelirli vatandaşlarımız bu tehlikeyle her gün burun buruna kalmakta” dedi.

YİTİRİLEN BU CANLAR İÇİN DE “FITRAT, KADER” Mİ DİYECEKSİNİZ?

BAKAN FATİH DÖNMEZ’E SORULAR:

  • Soba zehirlenmelerine karşı Bakanlığınızın aldığı önlem ve tedbirler var mıdır? Varsa nelerdir?
  • Soba zehirlenmelerinin nedenleri araştırılmış mıdır? Araştırıldıysa madde madde belirtir misiniz?
  • Ülkemizde, 2002 yılından bu tarihe kadar soba zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitiren kaç kişi vardır?
  • Gaziantep merkez ve ilçelerinde, 2002 yılından bu tarihe kadar soba zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitiren kişi sayısı kaçtır? Yaşamını yitiren kişiler hangi mahallelerde oturmaktadır?
  • Kalitesiz ve ucuz kömürlerin kullanımının yarattığı sonuçların ortadan kalkması için bir projeniz ya da girişiminiz var mıdır?
  • Dar gelirli vatandaşlarımız için, soba dışında alternatif bir ısınma yöntemi sağlayacak bir projeniz ya da çalışmanız var mıdır?
  • Valiliklerin ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonunun dağıttığı kömürler ne sıklıkla denetlenmektedir? Denetleme kriterleri nedir?
  • Bilinçsiz soba kullanımı, ucuz ve kalitesiz kömür kullanımı sonucunda her yıl yüzlerce vatandaşımızın soba zehirlenmesi sonucunda can veriyor. Hükümet olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yitirilen bu canlar için de “kader, fıtrat” diyebilecek misiniz?

Son Haberler

Kaplan," Yeni Parti'yi Türkiye'de iktidar yapmak için adayim

23.09.2026 - 11:34

Erkan Korkmaz,Makam için değil; güçlü, demokratik halk için adayım

23.09.2026 - 09:24

BAŞKAN YILMAZ’DAN BİR DESTEK DE LİSELİ ÖĞRENCİLERE

22.09.2026 - 23:38

Fatma Şahin’den Saldırı Sonrası Açıklama

22.09.2026 - 21:47

Feray’ın ailesinden adalet çağrısı

22.09.2026 - 21:47

 ÖZYURT’TAN GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER’E ZİYARET

22.09.2026 - 21:41

Diyetle incelmeyen bacakların nedeni lipödem olabilir

22.09.2026 - 19:48

GAİB Öncülüğünde Sanayiciye TEST-LAB’ın İleri Teknoloji Altyapısı Tanıtıldı

22.09.2026 - 19:47

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK DESTEK

22.09.2026 - 19:46

GTB EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI İSLÂHİYE OSB’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22.09.2026 - 19:45
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR