Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
Anasayfa SIYASET
SIYASET

Kaplan," Yeni Parti'yi Türkiye'de iktidar yapmak için adayim

Yeni Parti Şahinbey İlçe Başkan Adayı Hanifi Kaplan başkan olursam önce Şahinbey sonra Türkiye iktidar olması için mücadele vereceğim.

Yayınlama: 23.09.2026 - 11:34 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 12
Paylaş:

 Yeni Parti Şahinbey İlçe Başkan Adayı Hanifi Kaplan ilçe başkanlığı adaylığını duyurduğu açıklamasında parti örgütüne, yerel yönetime ve genel siyasi hedeflere ilişkin önemli mesajlar verdi. 

İlçe başkanlığını bir makam olarak değil, sorumluluk olarak gördüğünü belirten Kaplan, “Kişilerin, makamın ya da grubun adayı olarak değil, örgütümüzün iradesini temsil etmek için adayım. Gücümüzü kişilerden değil örgütümüzden, cesaretimizi üyelerimizden, mücadele azmimizi ise Şahinbey halkından alacağız” ifadelerini kullandı. 

 

“Söz de Karar da Örgüt Tabanının Olacak”

 

Kapalı kapılar ardında karar alan bir ilçe yönetimi oluşturmayacaklarını vurgulayan Kaplan, mahalle örgütlerinden üyelere kadar tüm örgüt tabanının görüşlerini dinleyeceklerini ve önemli kararları ortak akılla alacaklarını belirtti. Örgüt tabanının sadece seçim dönemlerinde hatırlanan değil, yönetimin her aşamasında söz sahibi bir yapıda olacağını ifade etti. 

 

“Görevimizi Başka Makamların Basamağı Yapmayacağız”

 

Göreved geldikleri takdirde ilçeyi basamak olarak kullanmayacaklarını taahhüt eden Kaplan, görev süresi boyunca başka bir makama aday olmak amacıyla istifa etmeyeceklerini ve verilen sorumluluğu sonuna kadar taşıyacaklarını dile getirdi. 

 

Etkin Muhalefet ve Yerel İktidar Hedefi

 

Yerel siyasette sadece eleştiren değil, yapıcı ve çözüm üreten bir anlayış sergileyeceklerini belirten Kaplan, belediye yönetimini yakından takip ederek denetim ve proje odaklı bir muhalefet yürüteceklerini söyledi. 

 

Hedeflerinin yalnızca ilçe başkanlığı seçimlerini kazanmak olmadığını belirten Kaplan, “Yeni Parti’yi Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde Türkiye genelinde iktidara taşıyacak örgütlenmenin en güçlü ayaklarından birini Şahinbey’de oluşturacağız. Yerelde ise hedefimiz Şahinbey Belediyesi’ni kazanmaktır” dedi. 

 

Kaplan, açıklamasının sonunda Silivri’deki yol arkadaşları başta olmak üzere tüm demokrasi tutsaklarının özgürlüğüne kavuşması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.  

Son Haberler

Kaplan," Yeni Parti'yi Türkiye'de iktidar yapmak için adayim

23.09.2026 - 11:34

Erkan Korkmaz,Makam için değil; güçlü, demokratik halk için adayım

23.09.2026 - 09:24

BAŞKAN YILMAZ’DAN BİR DESTEK DE LİSELİ ÖĞRENCİLERE

22.09.2026 - 23:38

Fatma Şahin’den Saldırı Sonrası Açıklama

22.09.2026 - 21:47

Feray’ın ailesinden adalet çağrısı

22.09.2026 - 21:47

 ÖZYURT’TAN GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER’E ZİYARET

22.09.2026 - 21:41

Diyetle incelmeyen bacakların nedeni lipödem olabilir

22.09.2026 - 19:48

GAİB Öncülüğünde Sanayiciye TEST-LAB’ın İleri Teknoloji Altyapısı Tanıtıldı

22.09.2026 - 19:47

BAŞKAN YILMAZ’DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK DESTEK

22.09.2026 - 19:46

GTB EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI İSLÂHİYE OSB’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22.09.2026 - 19:45
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR