Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›EKONOMI
EKONOMI

KOBİ’ler Gaziantep ekonomisinin can damarı

Yayınlama: 07.04.2017 - 15:37 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 9
Paylaş:

Gaziantep Ticaret Odası, TÜBİTAK, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası( EBRD) işbirliği ile düzenlenen toplantı yoğun ilgi gördü.
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Ülkemizin, global markalar oluştura bilemesi, hedeflediği 25 bin dolar kişi başı gelire ulaşabilmesi için ekonominin temel taşını oluşturan KOBİ’lerin desteklenmesi kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası, TÜBİTAK, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliğiyle düzenlenen “ KOBİ Destekleri ve Finans olanakları” bilgilendirme toplantısı Gaziantep Ticaret Odasında gerçekleştirildi.
Türkiye ve Gaziantep ekonomisinin ivme kazanmasında KOBİ’lerin önemli role sahip olduğunu, iş dünyası temsilcileri olarak bütün zorluklara karşı Türkiye’nin geleceği için yatırıma ve üretime devam edeceklerini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, “KOBİ’lerin bilgilendirilmesi, onların olanaklardan faydalandırılması bizin en öncelikli konularımızın başında geliyor. KOBİ’ler ülkemiz ve Gaziantep ekonomisinin can damarı. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ekonominin yüzde 99’unu KOBİ’ler oluşturuyor. Bu durum, KOBİ’ler ne kadar güçlü olursa ekonomi de o kadar güçlü olacaktır anlamına geliyor. Üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan KOBİ’lerimiz geliştikçe, büyüdükçe kalkınma da hız kazanacaktır” dedi.
KOBİ’lerin finansmana ulaşmakta sıkıntı çektiğini, düzenlenen toplantılarla KOBİ’lere yol göstermeye çalıştıklarına dikkat çeken Güllüoğlu, “Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Gaziantep’in en önemli karakterist özelliği girişimciliktir. Bu bağlamda sadece ülkemizde değil tüm dünyada model gösterilen bir şehiriz. Oda olarak girişimcilik ruhunu, ticaret ve üretim kültürümüzü yaşatmak, nesilden nesile taşımak için gayret gösteriyoruz. GTO Akademi olarak girişimcilikten, insan kaynakları yönetimine, iş İngilizcesine, ihracatçı olmaya kadar bir çok alanda eğitimler veriyoruz. Bilgi ve danışmanlık hizmetleriyle üyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca üyelerimizi ulusal ve uluslararası çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla KOBİ’lere sağlanan desteklerle ilgili de bilgilendirmeye çalışıyoruz. Dünya Sanayi 4.0 olarak bilinen endüstriyel dönüşüm içerisinde. Üretim yapısı hızla değişiyor, hepimiz bu hızlı dönüşüme ayak uydurmak zorundayız. KOBİ’lerin bu dönüşüme ayak uydurmasını sağlamalıyız“ diye konuştu.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK H2020 Programı Kobi alanı ulusal irtibat noktası uzmanı Mustafa Büyükkara ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Gaziantep koordinatörü Dilek Tekin destek ve hibelerle ilgili bilgilendirmek yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdılar.

# Gaziantep
Son Haberler

Kupada hata yapmadık: 0-4

27.10.2026 - 20:48

Gaziantep'te 100 Çifte Evlilik Projesi Protokü İmzalandı

27.10.2026 - 20:40

AK Parti Gaziantep, Ekim ayı İl Danışma Meclisi’nde Abdulhamit Gül’ün katılımıyla toplandı

27.10.2026 - 19:03

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Kileci: ‘Cumhuriyet, geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir’

27.10.2026 - 17:07

Şahinbey Belediyesi Genç Ofisi, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde açıldı

27.10.2026 - 17:06

ASİD Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım: ‘Cumhuriyetimiz en büyük değerimizdir’

27.10.2026 - 15:06

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dağlı: ‘Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın simgesidir’

27.10.2026 - 15:06

Büyükşehir’in uygun fiyatlı et satış noktaları Çınarlı ve Düztepe’de açılıyor

27.10.2026 - 15:05

Başkan Umut Yılmaz Eydibaba’daki yeni parkı inceledi, gençlerle futbol oynadı

27.10.2026 - 15:04

Şehrim Okulum’da Gençlik Kulüpleri dönemi: 141 kulüp kuruldu, 12 projeye Büyükşehir desteği

27.10.2026 - 15:04
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR