Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

MERİÇ’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Yayınlama: 16.06.2024 - 20:21 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 7
Paylaş:

‘’HALKIN ALIM GÜCÜ TÜKENDİ’’

 

Peşe peşe gelen zamlar, yeni vergiler ve uygulamalarla halkın, esnafın, emeklinin, işçinin ve memurun evini geçindirmekte zorlandığına dikkat çeken Meriç, ‘’Sürekli vatandaştan fedakarlık bekleyen AKP, halkın alım gücünü yok etti. Emekli, asgari ücretle çalışan işçi ve kirada oturan bir memur nasıl kurban kesecek. Diğer yandan depremzedeler bu bayramı da çadırlarda ve konteynırlarda idrak edecekler. Yaşamsal alandaki tüm sorunları sürekli ötelendiği bir süreçte bayramı mutlu ve huzurlu bir şekilde nasıl kutlayabiliriz.’’ dedi.

 

‘’EKONOMİ UYGULAMALARI İFLAS ETMİŞTİR’’

 

AKP’nin ekonomi alanındaki tedbirlerinin hiçbir olumlu sonuç oluşturmadığını ifade eden Meriç, ‘’Son günlerde görüyoruz ki, kentler kendi içlerinde fahiş fiyatlarla mücadelede çözümler üretmeye başladılar. Özellikle belediyeler kent lokantaları, ekmek satış noktaları açarak vatandaşa kolaylık sağlamaya çalışıyor. Bu durum AKP hükümetinin ne denli bir başarısız ekonomi politikası yürüttüğünün açık göstergesidir. Çiftçileri yok sayan, tarım ve hayvancılığı bitme noktasına getiren AKP, maalesef hayat pahalılığının ve fiyatlardaki dengesizliğin tek sorumlusudur. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri işte bu noktada başlattıkları uygulamalarla halka biraz nefes aldırmaya başladılar. İnşallah CHP iktidarında halkımız tekrar refaha ve rahata kavuşacaktır’’ diye konuştu.

 

‘’YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA RUHUMUZU DİRİ TUTMALIYIZ’’

 

Dini bayramların ekonominin iyi gitmediği, gelir adaletsizliğinin yaşandığı dönemlerde daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Meriç, şunları söyledi: ‘’İşte bu süreçte yardımlaşma ve dayanışmaya büyük özen göstermeliyiz. Bu mübarek günlerde şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Baş tacımız olan şehit ailelerimiz ve gazilerimize layık oldukları saygıyı her bayramda olduğu gibi bu bayramda da gösterecek ve yanlarında olacağız. Yine bu bayramda da kaderine terk edilen depremzedelerimizin yanında olacağız Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın milletimiz .ve İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, sevgi, mutluluk ve sağlık getirmesini temenni ediyorum. Bayramımız mübarek olsun.”

Son Haberler

Umut Yılmaz’dan geçmiş dönem meclis üyelerine vefa ziyareti

19.10.2026 - 23:10

Büyükşehir’den bağımsız anaokullarındaki çocuklara her sabah simit ve süt

19.10.2026 - 22:10

GSO’da 2026-2030 dönemi Yönetim Kurulu görev dağılımı belli oldu

19.10.2026 - 20:37

GAÜN Hukuk Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı

19.10.2026 - 17:37

Gençler geleceğe Şehitkamil’de hazırlanıyor: 16 gençlik kütüphanesi öğrencileri ağırlıyor

19.10.2026 - 16:56

Gaziantep Büyükşehir’den “Aşıklar Bayramı”: Geleneksel Türk kültürünün sesleri 20 Ekim’de sahnede

19.10.2026 - 16:56

GAÜN’de Yeşil Mutabakat ve iklim değişikliği eğitimi başladı

19.10.2026 - 16:55

GAÜN İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı uluslararası akreditasyon aldı

19.10.2026 - 16:54

AYGİP Gaziantep İl Kongresi yapıldı: Murat Danacı’dan ekonomi, adalet ve tarım mesajı

19.10.2026 - 16:19

Şahinbey Belediyesi’nden 101 bin Mehmetçiğe asker çantası

19.10.2026 - 14:41
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR