Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

O görüntülere Yasal İşlem Başlatıldı

Yayınlama: 01.08.2020 - 17:41 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 6
Paylaş:

Gaziantep’te, ayakkabılarıyla girdiği camide çektiği görüntüleri, sosyal medyada paylaştığı iddia edilen Büşra O., hakkında ‘İbadethane ve mezarlara zarar verme’ suçundan yasal işlem başlatıldı.

Büşra O., ayakkabılarıyla girdiği camide çektiği görüntüleri ‘Tiktok’ isimli sosyal medya uygulamasındaki hesabından paylaştı. Büşra O.’nun camiye ayakkabıyla girmesine kullanıcılar tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine Gaziantep Valiliği, güvenlik güçlerince kimliği tespit edilen Büşra O. hakkında suç duyurusunda bulundu. Adresi belirlenen Büşra O., hakkında, ‘İbadethane ve mezarlara zarar verme’ suçundan yasal işlem başlatıldı.

Kötü bir niyetinin olmadığını ve sadece sosyal medyada dikkat çekmek için bilinçsizce davrandığını söylediği öğrenilen Büşra O. ile ilgili yasal işlem devam ederken, Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Gül, “Cami içerisinde ayakkabıyla görüntü çekip sosyal medya uygulaması üzerinden paylaşım yapan Büşra O. tespit edilerek TCK.153 kapsamında ‘İbadethane ve mezarlara zarar verme’den suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli ve idari süreç devam etmektedir” dedi.

Gaziantep Valiliği’nden de konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Bir sosyal medya uygulaması üzerinden Büşra O. isimli şahsın camide İslam dininin gerekleri ile bağdaşmayan paylaşımda bulunması üzerine, Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan araştırma sonucunda şahsın kimliği tespit edilmiştir. Büşra O.’ya Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ‘İbadethane ve mezarlara zarar verme’ suçundan işlem yapılmıştır” denildi.

# yasal işlem
Son Haberler

Op. Dr. Akgün Sayar uyardı: Sonbaharda göz kuruluğu şikâyetleri artıyor

19.10.2026 - 09:34

GaziantepFk'da kötü gidiş deva ediyor

18.10.2026 - 21:15

YENİ Parti Gaziantep’te Erhan Deniz Güngen'e devam dedi

18.10.2026 - 20:24

GAÜN Mühendislik Fakültesi’nde akademik kurul toplandı: MÜDEK belgeleri takdim edildi

18.10.2026 - 19:17

Şahinbey Kitap Fuarı’na yoğun ilgi: 9 günde 151 yazar ve 176 yayınevi kitapseverlerle buluştu

18.10.2026 - 15:36

Sağlıklı kentlerin geleceği Gaziantep’te konuşuldu: Döngüsel ekonomi ve atık yönetimi zirvesi tamamlandı

18.10.2026 - 15:36

Güneydoğu tekstilinde kumaş zirvede: Gaziantep 1,2 milyar dolarlık ihracatla lider

18.10.2026 - 15:13

Büyükşehir’den muhtarlara bilgisayar ve konut desteği: 450 konut için kura çekildi

18.10.2026 - 14:34

Başkan Yılmaz’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı: “Muhtarlık, gönül işidir”

18.10.2026 - 13:40

Başkan Yılmaz’dan şehit Mustafa Aslan’ın ailesine ziyaret

18.10.2026 - 13:39
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR