Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

ŞAHİN: BU SALONDA GELECEK, MUTLULUK, STRATEJİ, UMUT UÇUŞUYOR

Yayınlama: 07.08.2023 - 20:05 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 2
Paylaş:

 

GBB tarafından organize edilen kahvaltı programında Başkan Fatma Şahin, derece alan öğrencileri tebrik ederek para ödülü ve bisiklet hediye etti.

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yaşanan felaketin ardından eğitimdeki başarı sonucuna mutluluğunu dile getirerek, “Bu salonda gelecek, mutluluk, strateji, umut uçuşuyor. Bu salonda bu güzelliği bize yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm çocuklarımıza. Çok uzun yoldan geldiniz, çabaladınız, gayret ettiniz. Bu coğrafyanın çocukları çok çalışmak zorunda. Annelik çok önemli, babalık çok önemli. Ailelerimiz iyi ki varsınız” diye konuştu.

 

EĞİTİM ŞEHRİNİ TABANA YAYMAK ZORUNDAYIZ

 

Eğitim şehri Gaziantep olmak için bütün çalışmaları desteklediğini vurgulayan Başkan Şahin, şu sözlerle devam etti:

“Yola çıkarken eğitimde, sağlıkta, emniyette, güvenlikte önce insan dedik. Ama en önemlisi eğitim. Eğitim olmazsa olmuyor. Biz herhangi bir şehir değiliz. Siz de herhangi bir çocuk değilsiniz. Size ihtiyacımız var. Gelecek sizin elinizde. Bizim iyi sosyologlara, öğretmenlere, komutanlara, bizim her yönden en iyisi olan doktorlara ihtiyacımız var. Genetik olarak bu çocuğun neye bilgisi, yeteneği varsa o çocuğu ona göre yetişmesi gerekiyor. Onun için koyduğumuz hedef çok önemli. Eğitim şehri olacağız. Siz başarmak zorundasınız. Eğitim şehrini tabana yaymak zorundayız. Gaziantep Büyükşehir olarak hep inandığım bir şey var. Biz eğitim ordusunun emrindeyiz.”

ALKIN: GAZİANTEP MODELİ, BU ŞEHRİN EN BÜYÜK AVANTAJI

 

Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkın, Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin öğrencilere her türlü imkanı sunduklarını vurgulayarak, “Gaziantep, Türkiye’nin diğer 80 iline benzemiyor. Bu şehir birçok felaketi en ağır şekilde atlattı. Gaziantep bu senede eğitimdeki başarısını koruyabildi. Gaziantep modeli, bu şehrin en büyük avantajı. Gençlerimiz akademik başarılarını kanıtladılar. Hem kültürel hem de sportif alanda kendilerini geliştirmeleri çok önemli” dedi.

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, eğitimin en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade ederek aileleri, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Eğitime yönelik öğrencilere verilen desteklerden bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gazi şehrimiz güçlü yöneticileriyle hem pandemiden hem de depremden en hızlı çıkan ve normale dönen şehir oldu. Köylerde internet yoktu. Bulut sistemiyle talep eden bütün köylerimize Büyükşehir Belediyesi internet bağlatmıştı. Hala devam ediyor internetimiz” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise tam puan alan tüm öğrencileri tebrik ederek, engelleri aşarak durmadan yola devam edeceklerini dile getirdi.

Son Haberler

Başkan Umut Yılmaz, HKÜ Akademik ve Spor Başarı Ödül Töreni’ne katıldı

26.10.2026 - 20:12

Başkan Umut Yılmaz, TÜGVA Kitap Kurdu lansmanında öğrencilerle buluştu

26.10.2026 - 18:08

Şehitkamil’de Cumhuriyet Bayramı’na özel satranç turnuvası

26.10.2026 - 17:05

Milletvekili Sermet Atay’dan yeni atanan yargı başkanlarına hayırlı olsun ziyareti

26.10.2026 - 16:11

Başkan Umut Yılmaz, Bilal Erdoğan’ın katıldığı Sivil Toplum Buluşması’nda

26.10.2026 - 16:09

Türk dünyasının genç beyinleri Gaziantep’te: Bilim şenliğinde 142 proje sergileniyor

26.10.2026 - 15:20

Şahinbey’de tarihi geçmiş ciğer satan iş yerine 3 gün kapatma cezası

26.10.2026 - 15:17

Hasan Nesanır'dan sert yanıt

26.10.2026 - 15:16

GSO Başkanı Ünverdi: Kredi büyüme sınırları sanayici için artırılmalı

26.10.2026 - 15:15

COP31 öncesi Gaziantep’ten iklim mesajı: Şehirler mücadelenin ön safında

26.10.2026 - 15:15
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR