Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

ASYALI’DAN 23 NİSAN MESAJI

Yayınlama: 21.04.2022 - 22:00 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Asyalı, Atatürk gibi eşsiz bir liderin önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı’nın, Türk Ulusunun gösterdiği büyük fedakarlıklarla taçlandırılınca; Türkler aleyhine yüzyıllardan beri hazırlanan ve Sevr ile hayata geçirileceği düşünülen tarihi bir suikastın engellendiğini ve düşmanların bozguna uğratıldığını kaydetti.

 

Yüce Meclis’in açıldığı 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiğine vurgu yapan Asyalı, “23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi kaderini belirlediği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, çağdaş Türk Cumhuriyetinin kurulması yolundaki en önemli dönüm noktalarından biridir” ifadelerini kullandı.

 

Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini anımsatan Asyalı, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Mustafa Kemal Atatürk, yüreğindeki çocuk sevgisini ve onlara verdiği önemi ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz’ sözleriyle ifade etmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza Büyük Atatürk’ün armağanı ettiği dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Son Haberler

Gaziantep’teki Malatyalılar kömbe kahvaltısında buluştu: 300 kişi aynı sofrada

02.11.2026 - 14:58

Ticari plaka sahiplerine kolaylık: Güzergâh izin belgesi artık GURTAS’tan çevrim içi

02.11.2026 - 14:57

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

02.11.2026 - 14:56

Gaziantep Şehir Hastanesi GETAT Ünitesi’nde hacamattan hipnoza beş farklı uygulama

02.11.2026 - 13:00

İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut: “Mesleğimiz en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor”

02.11.2026 - 12:59

Büyükşehir’in uygun fiyatlı etinde fiyatlar açıklandı: Dana kıyma 670, kuşbaşı 750 TL

02.11.2026 - 12:58

Gaziantep FK, Papara Park’tan eli boş döndü: Trabzonspor 2-0 kazandı

02.11.2026 - 12:07

NTO Başkanı Mehmet Özyurt: “TOBB Nefes Kredisi KOBİ’lerimize can suyu olacak”

02.11.2026 - 11:03

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: “Nefes Kredisi, reel sektörün finansmana erişimine önemli katkı sağlayacak”

02.11.2026 - 11:02

Uzm. Dr. Mehmet Erkan Altuncu: “Çocuğun sık hastalanması her zaman bağışıklık zayıflığı değil”

02.11.2026 - 09:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR