Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Bakan Soylu’dan saldırı girişimine anında müdahale eden polislere ödül

Yayınlama: 27.05.2022 - 21:47 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 5
Paylaş:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek sahte bomba düzeneğiyle saldırı girişiminde bulunan canlı bomba eylemine müdahale eden polis memurlarını ödüllendirdi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 17.10 sularında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki saldırı girişimine anında müdahale ederek saldırgan şahsı etkisiz hale getiren polis memurları ile video konferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Soylu, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ana giriş kapısı önünde sahte bomba düzeneği ile yapılan canlı bomba eylemine anında müdahalede bulunan polis memurları Yılmaz Ordu, Yılmaz Uyanık, Ali Kurt, Orhan Çelik ve bomba imha uzmanı Sinan Güneş ile görüştü. İçişleri Bakanı Soylu, bugün akşam saatlerinde kahraman polis memurları ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Video konferansa Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve ödüllendirilen polis memurları katıldı. Bakan Soylu, olaya müdahale eden polis memurlarını kutlayarak tek tek sohbet etti.

“Polislerimizi ortaya koydukları müdahale sebebiyle tebrik ediyorum ve kutluyorum”

Bakan Soylu, görüşme esnasında yaptığı konuşmada, “Dünkü olaydan biz MGK toplantısındayken gelen bilgi notu ile öğrendik. Özellikle o anları videodan da izledim. Polis arkadaşlarımızın hem aldıkları eğitim çerçevesinde hem soğukkanlılıkla hem cesaretle hem de görev bilinci ile ortaya koydukları müdahale sebebiyle tebrik ediyorum ve kutluyorum. Üzerinde canlı bomba süsü verilmiş bir düzenekle emniyet müdürlüğü binamızın önüne gelen bu meczubu ve olayın tüm yönlerini araştırıyoruz. O esnada ortaya koyduğu eylem biçimini arkadaşlarımızın tekrar altını çizerek söylüyorum görev bilinci ile aldıkları eğitimle ve aynı zamanda soğukkanlılıkla yaptıkları mukabele takdire şayandır. Ölçülü ve doğru bir mukabele yapıldı. Polis arkadaşlarımızın her birini tebrik ediyor ve kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, olaya hızlı müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getiren polis memurlarını başarı belgesi ve altınla ödüllendirdi.

 

Son Haberler

ZEYTİN DALINDA, ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA!

02.11.2026 - 21:09

Savaş muhabiri Mehmet Geçgel GAÜN’de genç gazeteci adaylarına sahayı anlattı

02.11.2026 - 19:00

Şehitkamil Meclisi’nde 12 madde oy birliğiyle komisyonlara sevk edildi

02.11.2026 - 18:59

Şahinbey Belediye Meclisi kasım mesaisine başladı: 7 madde komisyonlara havale edildi

02.11.2026 - 18:57

MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Sait Kılıç’tan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a ziyaret

02.11.2026 - 18:56

Hasan Öztürkmen, Selman-ı Farisi Camisi’ndeki Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı sözleri Meclis’e taşıdı

02.11.2026 - 18:55

Gaziantep’teki Malatyalılar kömbe kahvaltısında buluştu: 300 kişi aynı sofrada

02.11.2026 - 14:58

Ticari plaka sahiplerine kolaylık: Güzergâh izin belgesi artık GURTAS’tan çevrim içi

02.11.2026 - 14:57

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

02.11.2026 - 14:56

Gaziantep Şehir Hastanesi GETAT Ünitesi’nde hacamattan hipnoza beş farklı uygulama

02.11.2026 - 13:00
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR