Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

BAYRAMIN KUTLAMA ADRESİ ‘SANATIN MERKEZİ’ OLDU

Yayınlama: 24.04.2022 - 14:50 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 5
Paylaş:

-BAŞKAN FADILOĞLU, ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Şehitkamil Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözünden Kareler Fotoğraf Yarışması ve Sergi’ ile ‘Sanatın Çocuklarından 23 Nisan Özel Konseri’ büyük ilgi gördü. Etkinliklere katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik etti.

Şehitkamil Sanat Merkezi, 2 önemli organizasyona ev sahipliği yaptı. Şehitkamil Belediyesi ile GİFSAD işbirliğinde düzenlenen, ‘Çocuk Gözünden Kareler Fotoğraf Yarışması ve Sergi’ etkinliğine 8-15 yaş arasındaki öğrenciler katıldı. Yarışmada dereceye giren ilk 3 kişiye fotoğraf makinesi, 47 kişiye ise sergileme ödülü olarak akıllı saat, 9 kişiye de jüri özel ödülü olarak termos armağan edildi. Ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, Şehitkamil Sanat Merkezi içerisinde bulunan Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açıldı.

‘Sanatın Çocuklarından 23 Nisan Özel Konseri’ organizasyonda; piyano, keman, bağlama ve gitar branşında Şehitkamil Sanat Merkezi’nde eğitim gören 23 öğrenci sahne aldı. Piyano dinletisinde; İstiklal Marşı, Fikrimin İnce Gülü, Ben Yoruldum Hayat, Memleketim, Eledim Eledim, Jane Maryam, Secret Garden, Carmen, Senden Daha Güzel, Kol Düğmeleri, Her Şey Seninle Güzel isimli eserler icra edildi. Keman dinletisinde; 9. Senfoni, 23 Nisan Şarkısı, Duydum Ki Unutmuşsun, Brams, Artık Sevmeyeceğim, Mağusa Limanı isimli eserler icra edildi. Piyano, keman, bağlama, gitar enstrümanlarından oluşan bölümde ise Hatırla Sevgili, Deniz Üstü Köpürür, Atatürk Çocukları, İki Keklik, Uzun İnce Bir Yoldayım isimli eserler icra edildi.

Düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılan ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerini verdikten sonra serginin açılışını gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daha sonra da çocukların verdiği konseri dinledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yanı sıra programlara; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Ceyda Gürsel, GİFSAD Başkanı Levent Ural, veliler ve öğrenciler katıldı.

BUGÜNE KADAR DEĞİŞİK TEMALARDA YARIŞMALAR YAPTIK

Sergi açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti:

“Öncelikle organizasyonun bu noktaya gelmesinde emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve GİFSAD yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten uzun bir süreç oldu. GİFSAD ile bugüne kadar değişik temalarda yarışmalar yaptık. Bu sene, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir etkinlik yapalım, dediğimizde de söz sahibinin çocuklar olmasını istedik. Çocuklarımızın gözünden yakalanan fotoğraf karelerini görelim istedik. Sergide, birbirinden farklı fotoğraflar göreceğiz. Bu sene 102. yıl dönümünü kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir aradayız. Buradaki çocuklarımızın şahsında tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

YARIŞMAMIZDA BİR, İKİ, ÜÇ SIRALAMASI YAPMADIK

Sergi açılışında konuşan GİFSAD Başkanı Levent Ural, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada ilk ve tek olan bu anlamlı günü bizlere kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.” Sözü ile atalarımızın, “Ağaç yaş iken eğilir.” sözünü bir araya getirip bu yarışmayı düzenleme kararı aldık. Yarışmamızda bir, iki, üç sıralaması yapmadık. Yarışmamızda ilk üçe girenler, jüri özel ödülü alanlar ve sergileme ödülü alanlar olmak üzere üç kategoriye ayırdık. Bu yarışmayı da düzenlerken, bizlere destek veren Sayın Şehitkamil Belediye Başkanımıza, Kültür Müdürlüğümüze, jüri üyelerine ve destek olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Son Haberler

Gaziantep’teki Malatyalılar kömbe kahvaltısında buluştu: 300 kişi aynı sofrada

02.11.2026 - 14:58

Ticari plaka sahiplerine kolaylık: Güzergâh izin belgesi artık GURTAS’tan çevrim içi

02.11.2026 - 14:57

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

02.11.2026 - 14:56

Gaziantep Şehir Hastanesi GETAT Ünitesi’nde hacamattan hipnoza beş farklı uygulama

02.11.2026 - 13:00

İMO Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Bulut: “Mesleğimiz en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor”

02.11.2026 - 12:59

Büyükşehir’in uygun fiyatlı etinde fiyatlar açıklandı: Dana kıyma 670, kuşbaşı 750 TL

02.11.2026 - 12:58

Gaziantep FK, Papara Park’tan eli boş döndü: Trabzonspor 2-0 kazandı

02.11.2026 - 12:07

NTO Başkanı Mehmet Özyurt: “TOBB Nefes Kredisi KOBİ’lerimize can suyu olacak”

02.11.2026 - 11:03

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: “Nefes Kredisi, reel sektörün finansmana erişimine önemli katkı sağlayacak”

02.11.2026 - 11:02

Uzm. Dr. Mehmet Erkan Altuncu: “Çocuğun sık hastalanması her zaman bağışıklık zayıflığı değil”

02.11.2026 - 09:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR