Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

İMO Gaziantep Şube Başkanı Güçyetmez’den 1 Mayıs mesajı

Yayınlama: 30.04.2024 - 19:58 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

“Mücadeleyi büyütmek, umudu örgütlemek için alanlarda olacağız”

“Mesleğimiz ve halkımız için alanlarda olacağız”

İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez açıklamasında, gerek ülkemizde gerekse de tüm dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan olumsuzlukların zirveye çıktığı bir ortamda 1 Mayıs’ı kutladıklarını belirterek, “Halkın ezici çoğunluğunun her geçen gün daha da büyüyen ve derinleşen yoksulluk altında ezildiği, savaşların milyonlarca insanı yerinden yurdundan ettiği, bilimin, özgür düşüncenin yok sayıldığı, laikliğin tehdit edildiği bir dönemde 1 Mayıs’ı kutluyoruz” diye konuştu.

1 MAYIS’TA İSTASYON MEYDANINDAYIZ

İnşaat mühendislerinin de artan sorunlar karşısında seslerini yükseltmek için alanlarda olacağını ifade eden Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: “Emeğiyle geçinen, halkın can ve mal güvenliği için gecesini gündüzüne katan, düşük ücretlere mahkum edilen, şantiye sahalarında şiddete uğrayan biz inşaat mühendisleri de; mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına, meslek örgütümüzün işlevsizleştirilmesine, ülke kaynaklarının ulusal/uluslararası sermaye gruplarına altın tepside sunulmasına, düşük ücretlere, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine, özelleştirmelere, taşeronlaştırmaya, niteliksiz eğitim ve mühendislik uygulamalarına karşı sesimizi yükseltmek için bulunduğumuz her yerde 1 Mayıs alanlarında olacağız. Mücadeleyi büyütmek, umudu örgütlemek için herkesi 1 Mayıs’ta İstasyon Meydanı’na bekliyoruz.”

1 MAYIS’I SAVUNMAK, GELECEĞİMİZİ SAVUNMAKTIR

Yarınlarımızın kurucu değerlerini taşıyan 1 Mayıs’ı savunmanın geleceği savunmak olduğuna vurgu yapan Güçyetmez, “Açıktır ki 1 Mayıs’ı savunmak, demokrasiyi, hukukun evrensel ilkelerini, güvenceli çalışmayı, kamucu politikaları, kentlerimizi ve doğal varlıklarımızı savunmak demektir. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlandığı, emeklilerin insanca yaşayabildiği, bilime ve mühendisliğe değer verilen bir geleceği savunmaktır aynı zamanda 1 Mayıs.İşçi sınıfının çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlayan ve yaklaşık 150 yıldır tüm dünyada emekçilerin, ezilenlerin özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesiyle bütünleşen 1 Mayıs gerçekten de umudu büyüttüğümüz, dayanışmayı çoğalttığımız bir gün olarak hak ve özgürlüklerimizi kazanacağımız mücadele hattımızın yol gösterenidir.1 Mayıs mücadele ve dayanışma günümüzü bir kez daha kutluyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Son Haberler

AK Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı Ahmet Uzer’in acı günü

20.10.2026 - 22:04

Gaziantep basın camiasının büyük kaybı: Gazeteci Kenan Yücel hayatını kaybetti

20.10.2026 - 21:57

Yusuf Açıkgöz'ün dede acısı

20.10.2026 - 19:19

Başkan Umut Yılmaz, şehit İsmet Bayındır ve Dr. Ersin Arslan’ın ailelerini ziyaret etti

20.10.2026 - 19:11

EMO Gaziantep’ten jeneratör uyarısı: Kaçak elektrik cezaları yeniden değerlendirilmeli

20.10.2026 - 18:34

Şehitkamil’de BilimFest’ten 57 bin 678 öğrenci faydalandı

20.10.2026 - 17:43

Güngen’in Zor Görevi

20.10.2026 - 16:40

Türk dünyasının ozanları Âşıklar Bayramı’nda Gaziantep’te buluştu

20.10.2026 - 14:34

GAÜN koordinatörlüğündeki VET4FOODSAVE projesi Erasmus+ kapsamında kabul edildi

20.10.2026 - 13:39

Gaziantep OSB’de “2 Çarşı” inşaatı ihaleye çıkıyor: Teklifler 11 Kasım’da

20.10.2026 - 12:06
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR