Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

ŞAHİNBEY KAN BAĞIŞI PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

Yayınlama: 11.05.2022 - 16:51 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 4
Paylaş:

Şahinbey Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği Kan Bağışı kampanyası için, Vali Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Türk Kızılay Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya arasında protokol imzalandı.

ÖRNEK BİR KAMPANYA

Gaziantep Valisi Davut Gül, düzenlenen kan bağışı kampanyasının STK’lar tarafından örnek alınması gerektiğini belirterek, “Şahinbey Belediyesinin her yıl düzenlediği kan bağışı kampanyasını bu yıl yine yapıyoruz. Türkiye’deki en kapsamlı kampanyalardan birisi olacak. Şimdiye kadar düzenlenen kan bağışı kampanyasında 20 binin üzerinde kan bağışı toplandı. İnşallah bu yıl spor ayakkabılarının da ödül olarak verilmesiyle kan bağışçıları ödüllendirilmiş olacak. Özellikle pandemi döneminde kan ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız oldu. Bu kampanya ile birlikte kan stokumuzu arttırmış olacağız. Yapılan kampanyadan dolayı başta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm ekibine ve Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HEM İHTİYAÇ, HEM SAĞLIK İÇİN

Kan bağışı kampanyasının her yıl yapıldığını bildiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep Valiliğimiz, Şahinbey Belediyemiz ve Kızılay işbirliği ile düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamızı 16 Mayıs Pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sabah 08:00’da başlayarak gece 21:00’a kadar devam edecektir. Şu ana kadar bu kampanya çerçevesinde 20 binin üzerinde kan bağışı gerçekleştirildi. Kan sadece insan vücudu tarafından üretilebilir; yapay olarak üretilmesi mümkün değil. Kan ihtiyacı olan hastaların talepleri ancak bağışçılar üzerinden karşılanabiliyor. Hem yeni bağışçılar kazanmak hem de bu alana ilgiyi arttırmak için bu kampanyaları düzenliyoruz. Pazartesi günü yapacağımız kan bağışı kampanyamıza Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık’ta iştirak edecekler. Kan vermek insan vücudu yenileyen ve birçok hastalıkların önlenmesine vesile olan bir unsur. Verilen bir ünite kan ile üç insanın hayatına umut olmuş olacağız. Ayrıca sağlıklı yaşam için Şahinbey Belediyesi olarak kan bağışı kampanyamızda kan bağışlayan tüm vatandaşlarımıza spor ayakkabısı hediye edeceğiz. Desteklerinden dolayı Valimiz Davut Gül’e, Türk Kızılay Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya’ya ve bizlere destek veren STK’lara teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kızılay Gaziantep Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Halis Uzunkaya ise düzenlenen kan bağışı kampanyasından dolayı Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Son Haberler

ZEYTİN DALINDA, ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA!

02.11.2026 - 21:09

Savaş muhabiri Mehmet Geçgel GAÜN’de genç gazeteci adaylarına sahayı anlattı

02.11.2026 - 19:00

Şehitkamil Meclisi’nde 12 madde oy birliğiyle komisyonlara sevk edildi

02.11.2026 - 18:59

Şahinbey Belediye Meclisi kasım mesaisine başladı: 7 madde komisyonlara havale edildi

02.11.2026 - 18:57

MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Sait Kılıç’tan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’a ziyaret

02.11.2026 - 18:56

Hasan Öztürkmen, Selman-ı Farisi Camisi’ndeki Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı sözleri Meclis’e taşıdı

02.11.2026 - 18:55

Gaziantep’teki Malatyalılar kömbe kahvaltısında buluştu: 300 kişi aynı sofrada

02.11.2026 - 14:58

Ticari plaka sahiplerine kolaylık: Güzergâh izin belgesi artık GURTAS’tan çevrim içi

02.11.2026 - 14:57

Başkan Umut Yılmaz’dan lise öğrencilerine: “Sizler sadece derslerinize odaklanın”

02.11.2026 - 14:56

Gaziantep Şehir Hastanesi GETAT Ünitesi’nde hacamattan hipnoza beş farklı uygulama

02.11.2026 - 13:00
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR