Gaziantep Tutku Gazetesi - Gaziantep Haber , Gaziantep Son Dakika
⌂
Anasayfa ›GUNDEM
GUNDEM

Suudiler Türk İhraç Ürünlerine büyük ilgi

Yayınlama: 21.03.2023 - 21:51 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku Okunma: 3
Paylaş:

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Dr. Macit bin Abdullah Al –Kassabi’in katılımıyla Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde açılışı gerçekleştirilen Türk İhraç Ürünleri Fuarında GAİB stanttı büyük ilgi görürken fuara katılan GAHİB Başkanı Zeynel Abidin Kaplan Suudi Arabistan’ın bütün sektörler için önemli ve büyük bir Pazar olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Ticaret Bakanlığının desteğiyle Türk İhraç Ürünleri Fuarı gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin de stant açarak katıldığı fuara ilgi yoğun oldu. Fuara GAİB’i temsilen katılan Güneydoğu Anadolu Halı ihracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin KAPLAN, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet KOCA ve Adem BEĞENDİ fuar süresince GAİB standını ziyaret eden katılımcılarla yakından ilgilendi. Açılışı Ticaret Bakanı Dr. Mehmet MUŞ ve Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Dr. Macit bin Abdullah Al -Kassabi tarafından gerçekleştirilen fuarda Suudilerin Türk ürünlerine ilgisi dikkat çekti. Fuarla ilgili bir değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan Suudi Arabistanlıların Türk ürünlerine yönelik ilgisinin büyük olduğunu iki ülke arasında gelişen ticaret hacminin her geçen gün arttığını belirterek “Suudi Arabistan sadece halı sektörü için değil bütün sektörlerimiz için önemli ve büyük bir Pazar. İki ülke arasında yaşanan sıkıntıların ardından gelişen yeni ilişkiler sonucu Suudi Arabistan’a bütün sektörlerimiz kesintisiz ihracata başlamıştır. Bugün Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ile birlikte bir çok temasta bulunduğumuz bu ülkede Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Dr. Macit bin Abdullah Al –Kassabi’nin de katılımıyla Türk İhraç Ürünleri Fuarının açılışını gerçekleştirdik. GAİB’i temsilen katıldığımız fuarda ürünlerimize yönelik ilgi fazlasıyla memnuniyet vericidir. 2023 yılının ilk üç ayında ülkemizden Suudi Arabistan’a 71 milyon 220 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirilirken bu rakamın 50 milyon 170 bin dolarlık kısmı Gaziantep’ten gerçekleştirilmiştir. 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 226 milyon 376 bin dolarlık ihracat rakamına ulaşacağımıza ve sektörümüzün eskisi gibi en büyük Suudi Arabistan olacağına inanıyor o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Son Haberler

Gaziantep FK, Cumhuriyet Bayramı’nda da Trabzonspor maçına çalıştı

30.10.2026 - 12:08

Halit Acar öncülüğündeki iş heyeti Irak’ta: Hedef 30 milyar dolarlık ticaret hacmi

30.10.2026 - 10:58

Derya Bakbak üç ilçenin kadın kolları mahalle başkanlarıyla buluştu: “Mahalle başkanlarımız vatandaşla aramızdaki köprü”

30.10.2026 - 10:57

Doç. Dr. Ömer Evirgen uyardı: “Yüksek CRP her zaman enfeksiyon demek değil”

30.10.2026 - 10:57

Ressam Ali İrgin’in “Sonsuzluk Ağları” sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde açıldı

30.10.2026 - 09:00

SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 103. yılı “Cumhuriyet Fazilettir” temasıyla kutlandı

29.10.2026 - 16:54

Şahinbey’de Cumhuriyet coşkusu sahalara taşındı: 798 sporcu yarıştı

29.10.2026 - 12:59

Nizip Zeytin Festivali’nde Zeytin Yok!

29.10.2026 - 12:44

Zeytinyağı ve Sabun Alırken Dikkat!

29.10.2026 - 12:43

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Erol Coşkun: “Cumhuriyet, birlik ve dayanışma ruhumuzun eseridir”

29.10.2026 - 11:01
Son Makaleler
Kategoriler
EGITIM EKONOMI GUNDEM ilan Köşe Yazıları KULTUR SANAT SAĞLIK SIYASET Son dakika SPOR