Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEKATR

Uyguna Yapay Zekaya Eriş

Keşfet
🤖

Google Cloud One 2TB

15 Aylık

750 TL
Satın Al
☁️

Antep Güneydoğu’yu tek başına sırtlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı Basın Tanıtım Toplantısı’nda açıklanan ilk 1.000 listesinde Gaziantep’ten 70, Kahramanmaraş’tan 9 ve Mardin’den 5 firma yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM)

Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı Basın Tanıtım Toplantısı’na katılan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci,  kitapçıkta yer alan ilk 1.000 ihracatçı listesinde Gaziantep’ten 70, Kahramanmaraş’tan 9 ve Mardin’den 5 firmanın yer aldığını açıkladı. Başarılı ihracatçıları kutlayan Kileci, 2023 hedeflerine ulaşmak için Güneydoğu ihracat ailesinin var gücüyle çalıştığını ifade etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı törende listeye giren firmalar ödüllendirilirken, Başkan Ahmet Fikret Kileci 2019 yılının zorlu geçtiğini ancak Güneydoğulu ihracatçıların bu yılı rekorlarla kapattığını ifade ederek listede yer alan firmaları kutladı. 2019 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden önceki yıla oranla %5,3’lük artışla toplam 8 milyar 919 milyon 203 bin $’lık ihracat kayda alındığına dikkat çeken Başkan Kileci, 2020 yılında da belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için ihracat ordusunun var gücüyle çalıştığını ifade etti. Kileci yaptığı değerlendirmede; “Bugün Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın teşrifleri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Prestij Kitabı basın lansmanı ve ödül töreni  gerçekleştirildi. Gaziantep’ten 70, Kahramanmaraş’tan 9 ve Mardin’den 5 olmak üzere; Bölgemizden listeye toplam 84 firma girmiştir. Ayrıca belirtmek isterim ki Gaziantep  firma sayısı ile ilk 1.000 listesinde yer alan 3. şehir oldu. Listeye girerek bizleri gururlandıran ihracatçı firmalarımızı yürekten kutluyorum. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak tüm imkanlarımızla ihracatçılarımızın yanında olmaya devam  edeceğiz. 2019 yılında gösterilen bu yüksek başarının 2020 hedeflerine de olumlu yansıyacağına inancımız sonsuzdur.” şeklinde konuştu.