Gaziantep‘in kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Hususi Okullarında düzenlenen kutlama programında duygulu anlamış olur yaşandı. GKV İlkokulu Drama Kulübü öğrencileri tarafınca sahnelenen “Bir Şehrin Kurum Öyküsü Oratoryosu” izleyenleri duygulandırırken okul orkestrasının seslendirdiği Antep türkülerine izleyicilerin tamamı birlikte rol aldı.
Gaziantep Kolej Vakfı Hususi Okullarında düzenlenen 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı kutlamaları duygulu anlara sahne oldu. GKV Mütevelli-Yönetim Kurulu Üyeleri Esin İncioğlu, Osman Kıratlı, GKV Hususi Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, imalat-ı harbiye ustası Tüfekçi Yusuf’un torunu Birsen Yıldırımdemir Uzun, Gaziantep Şehir Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Ayıntap’ın Kuvvacıları adlı eserin yazarı emekli Albay Yaşar Aladağ, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılmış olduğu kutlamalar büyük ilgi görmüş oldu.
Antep savunmasının dünya tarihinde olduğu şeklinde Türkiye tarihinde de mühim bir yer tuttuğuna dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Hususi İlkokulu Müdürü Uğur Özeren, yapmış olduğu açılış konuşmasında Antep Savunmasının önemini dile getirdi. Özeren konuşmasında, “Gaziantep savunması, ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimizde yiğitlik, kahramanlık ve fedakarlığın ulaşılmaz abidesi olmuştur. Müdafa süresince Fransızlar şehre 70 bin mermi atmış, 6 bin 317 Antepli şehit olmuştur. Gaziantep Savunması, eşi olmayan kahramanlığı ile hem kendini, hem de Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran bir halk hareketi, Ulusal birliğin ve benliğin bir şahlanışı olarak tarihteki yerini almıştır. Antep savunması son günlerini yaşarken bu savunmanın muhteşem anlam ve önemini takdir eden Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihindeki toplantısında 93 numaralı kanunla Antep’e tarih süresince hiçbir şehre nasip olmayan Gazi’lik unvanını vermiştir. Yüce önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği şeklinde ‘Bağımsızlık bizim karakterimizdir’. Bu şanlı savunmadır ki Gaziantep’i ve çevresini işgal ve istiladan kurtarmıştır. Ankara anlaşması ile 25 Aralık 1921 tarihinde son Fransız askeri Gaziantep’i terk ederken, kahraman Türk ordusu halkın coşkun sevgi gösterileri ve luk gözyaşları içinde Gaziantep’e girmiştir. Ülkemizin kaderini değiştiren şehitlerin, Şahinbey’in, Şehitkamil’in ve Karayılan’ın hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ne mutlu, bu şekilde şanlı bir geçmişe haiz olan milletimize” dedi.
Meydana getirilen konuşmaların arkasından öğrenciler tarafınca hazırlanan etkinliklere geçildi. Antep Savunması Oratoryosu ise ayakta alkışlandı.
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Hususi İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği Antep savunmasını özetleyen Bir Şehrin Kurum Öyküsü Oratoryosu izleyenleri duygulandırırken gösterinin sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı. Etkinlikler kapsamında, GKV Hususi Okulları orkestrası tarafınca seslendirilen Antep Türkülerine davetliler de eşlik ederken İlkokul Drama Kulübü öğrencilerinin sahnelediği Antep’in Hikayesi adlı gosteri de büyük alkış aldı.
Etkinliklere katılan yazar ve kentin ileri gelenleri gosteri sonrası öğrencileri kutlarken, etkinliklerin hafta süresince devam edeceği de açıklandı. – GAZİANTEP