ads
DOLAR 49.56 ₺
EURO 55.60 ₺
STERLIN 66.09 ₺
G.ALTIN 6,642.09 ₺
BTC 81,680.02 $
ETH 2,417.15 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    Gaziantepli halıcılar Paris ve Milano’da: GAHİB 2027 koleksiyonlarını Avrupalı alıcılara tanıttı

    EKONOMI 12
    Yayınlama: Kaynak: Haber Merkezi

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Ticaret Bakanlığı desteğiyle Fransa ve İtalya’ya düzenlediği sektörel dış ticaret heyetini tamamladı. Başkan Zeynal Abidin Kaplan, firmalara “Dijital Dönüşüm Ofisleri” kurma çağrısı yaptı.

    Gaziantepli halıcılar Paris ve Milano’da: GAHİB 2027 koleksiyonlarını Avrupalı alıcılara tanıttı

    Ortadoğu pazarındaki daralma ve küresel dalgalanmalar karşısında yeni pazar arayışını sürdüren Gaziantepli halıcılar, rotayı Avrupa’ya çevirdi. Kolombiya ve Panama temaslarının ardından Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Ticaret Bakanlığı desteğiyle Fransa ve İtalya’ya yönelik halı sektörel dış ticaret heyetini tamamlayarak yurda döndü.

    Fransa’nın başkenti Paris ile İtalya’nın tasarım merkezi Milano’da gerçekleştirilen program kapsamında ikili iş görüşmeleri (B2B) yapıldı, kapsamlı saha araştırmaları yürütüldü. Heyet, mevcut pazarların geliştirilmesi, yenilikçi ürünlerin ve 2027 halı koleksiyonlarının uluslararası alıcılara tanıtılması amacıyla temaslarda bulundu.

    “Yeni pazarlarla büyümeye devam ediyoruz”

    GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, tüm zorluklara rağmen sektörün üretmeyi, tasarlamayı ve ihraç etmeyi sürdürdüğünü vurguladı. Kaplan, “Halıcılar olarak boş durmuyor, dünyanın dört bir yanında bayrağımızı ve Türk halısının eşsiz kalitesini dalgalandırmaya devam ediyoruz. Kolombiya ve Panama’da başlattığımız güçlü ticari köprülerin ardından, Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle Paris ve Milano’da çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Fransa ve İtalya pazarları, doğru stratejiler ve özgün 2027 koleksiyonlarımızla sektörümüze çok ciddi ihracat rakamları kazandırabilecek büyük bir potansiyele sahip” dedi.

    Firmalara “Dijital Dönüşüm Ofisi” çağrısı

    Avrupa’daki temasların ticaretin geleceğine ışık tuttuğunu belirten Kaplan, önümüzdeki 5 yılın sonlarına doğru geleneksel ihracat anlayışının büyük ölçüde değişeceğini ve ticaretin sanal ortamlara kayacağını söyledi. Kaplan, “Sektör olarak küresel rekabette bir adım önde olabilmek ve bu dönüşümü yakalayabilmek için tüm firmalarımızın acilen bünyelerinde ‘Dijital Dönüşüm Ofisleri’ kurması gerekiyor. Geleneksel yapımızı korurken, dijitalleşmeyi iş yapış modellerimizin merkezine yerleştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

    2027 koleksiyonlarına yoğun ilgi

    Paris ve Milano’daki programda, estetiği, kalitesi ve çevre dostu üretim anlayışıyla öne çıkan yeni nesil koleksiyonlar Avrupalı ithalatçıların beğenisine sunuldu. Yüz yüze görüşmelerde önümüzdeki döneme yönelik iş birliği imkânları ele alınırken, sektör temsilcileri Avrupa pazarında Türk halısına ilginin artarak süreceğini ve bu heyetlerin yeni ihracat rekorlarına kapı aralayacağını belirtti.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code