Son dakika haberine göre, İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında bu defa hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.
Saldırıda ilk belirlemelere göre 500 kişi hayatını kaybetti.
Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi. Hastaneye İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinlilerin sığındıkları ve saldırı sırasında binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin hastanede bulunduğu açıklandı.
Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ölenlerin çoğu bebek, çocuk ve kadın” ifadelerine yer verildi.
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Filistinli bir babanın, İsrail saldırısında parçalara ayrılan çocuğunun kalan parçalarını poşetle hastaneye getirdiği görüldü.
Hamas’tan yapılan ilk açıklamada “Gazze’deki hastane saldırısı soykırımdır” ifadeleri kullanıldı.
Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan ilk açıklamada, “Hastane bombalamasına dair henüz detaylara sahip değiliz” denildi.
Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi’ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.
Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Gazze’deki El Ahli Hastanesinin bombalanması sonrasında üç günlük yas ilan etti.