CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, ” 14 Şubat’ta BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alınıp, aynı gün serbest bırakılmıştı. Meclis çalışmalarının ardından cuma günü soluğu Gaziantep’te aldım.
İşçi, sendika, işveren, Valilik… gerekli mercilerle görüşüp sorunun çözümü için adımlar attık.
Bugün Mehmet Türkmen’in sendika binasında işçilerle toplantı halindeyken yeniden gözaltına alındığını öğrendik.
Bu yapılan gözaltı, uzlaşı çabalarımızı boşa çıkarmak anlamına gelir. İş barışı için, işçi ve işveren temsilcilerine kulak vermek gerekir. Sendikal faaliyet suç değildir. Hakkını arayan işçilerin örgütlenmesi, demokratik toplumların en normal değeridir.
Anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hak ve özgülüklere yönelik bu baskıları kabul etmemiz mümkün değildir.
Tek adam rejimi, hakkını arayanın hakkından gelmeye çalışsa da Valiliği ve Emniyet’i sorumlu davranmaya çağırıyorum.
Gaziantep’te iş barışı için Mehmet Türkmen derhal serbest bırakılmalı, taraflar uzlaşı masasında buluşmalıdır.
Editör: Mehmet Hanifi Ceber