ads
DOLAR 50.03 ₺
EURO 56.08 ₺
STERLIN 67.20 ₺
G.ALTIN 6,320.85 ₺
BTC 78,150.96 $
ETH 2,285.00 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    Sağlıkta Şiddete hayır

    GUNDEM 6
    Yayınlama: Kaynak: Haber Merkezi Muhabir:

    Sağlıkta Şiddete hayır

     

    Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya ve tıbbi sekreterin görevi başında öldürülmesi Gaziantep’te büyük tepkiyle karşılandı. Sağlık çalışanları sokaklara döküldü ve protesto yürüyüşü düzenledi.

    Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’nde toplanan sağlıkçılar şehir merkezinde protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, ‘Sorumlulardan hesap soracağız’ diyerek başladığı sözlerine, ‘Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz. Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak; bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardık. Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte tekrar tekrar ifade ettik. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik. Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi’ dedi.

    KINAMAK DIŞINDA ADIM ATILMALI

    Yılmaz, ‘Sorumlular bu durumu arada bir kınamak dışında bir adım atmadı. Kınamanın bir işe yaramadığı ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında olacak ki; sağlıkta şiddet istatistiklerinin yer aldığı “Beyaz Kod” verileri tüm ısrarlarımıza ve konuya dair dava açmamıza rağmen toplumla paylaşılmamaktadır.  Sorumluların bu yaklaşımı bugün yeniden bir cinayetle sonuçlandı. Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte, sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir’ ifadelerini kullandı. Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’nden yürüyüşe geçen sağlıkçılar Kırkayak Parkı’na kadar yürüdü.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code