ads
DOLAR 44.93 ₺
EURO 52.81 ₺
STERLIN 60.76 ₺
G.ALTIN 6,885.96 ₺
BTC 75,508.54 $
ETH 2,299.13 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    ŞEHİTKAMİL’DE RAMAZAN BEREKETİ SOFRALARA TAŞINIYOR

    GUNDEM 106
    Yayınlama: 18 Şubat 2026 Çarşamba 17:58 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Gaziantep Tutku

    Şehitkamil Belediyesi, birlik, paylaşma ve kardeşlik ayı Ramazan-ı Şerif’e kapsamlı hazırlıklarla giriyor.

    ŞEHİTKAMİL’DE RAMAZAN BEREKETİ SOFRALARA TAŞINIYOR

    YILMAZ: “RAMAZAN AYININ BEREKETİ VE HUZURUNU BİRLİKTE PAYLAŞACAĞIZ”

     

    İlçe genelinde yürütülen çalışmalarla hem gönüllere dokunulacak hem de binlerce hanede iftar sevincinin yaşanması sağlanacak. Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar çadırları, gel-al noktaları ve düzenlenecek etkinliklerle Şehitkamil’de Ramazan maneviyatı dolu dolu yaşanacak.

     

    Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan ayı hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, toplamda 12 noktada kurulacak iftar çadırı ve sofralarıyla her gün yaklaşık 15 bin kişiye sıcak yemek ikram edileceğini açıkladı. Başkan Yılmaz, ayrıca 8 farklı bölgede oluşturulan GEL-AL noktaları sayesinde dileyen vatandaşların yemeklerini alarak iftarlarını evlerinde açabileceklerini ifade etti.

     

    İFTAR SOFRALARI İLÇENİN DÖRT BİR YANINDA

    Yılmaz; Forum AVM önü, Karşıyaka 190 Nolu Tesis, Çıksorut Karakol karşısı, Gazikent Tapu önü, Burak Spor Merkezi bahçesi, Pirsultan Sosyal Tesis otoparkı ile Kuzeyşehir 6. Etap Cami yanında iftar çadırları kurulduğunu paylaştı. Bunun yanı sıra Kuzeyşehir, Şirinevler, İncilikaya, Karacaahmet ve 29 Ekim Sosyal Tesisleri’nde Ramazan ayı boyunca her gün kurulacak sofralarla vatandaşlara hizmet verilecek.

     

    GEL-AL NOKTALARI OLUŞTURULDU

    Öte yandan Beykent 1+1 TOKİ Konutları, İnayet Topçuoğlu Hastanesi, Çıksorut Cami Parkı, Aydıntepe Sosyal Tesis, Selimi Mahalle Muhtarlığı yanı, Selahaddin Eyyubi Mahalle Muhtarlığı yanı, Seyrantepe Parkı ve Hacıbaba Semt Pazarı’nda kurulan GEL-AL noktalarıyla da vatandaşlar yemeklerini alarak iftarlarını evlerinde yapabilecek.

     

    RAMAZAN ETKİNLİKLERİ 30 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

    Şehitkamil’de Ramazan ayı sadece iftar sofralarıyla değil, maneviyatı güçlendiren etkinliklerle de renklenecek. Forum AVM önünde bulunan Vagonlu Meydan’da oluşturulan etkinlik meydanında Ramazan ayı boyunca 30 gün sürecek programlar düzenlenecek. Her gün 17.00-18.30 saatleri arasında “İftara Doğru Sohbet Programı” gerçekleştirilecek, iftara kısa süre kala Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve canlı ezan okunacak.

     

    ÇOCUKLAR RAMAZAN AYININ MANEVİYATINI YAŞAYARAK HİSSEDECEK

    İftar sonrası teravih vaktine kadar çocuklara yönelik animasyonlar, Hacivat-Karagöz gösterileri ile Aşık ile Maşuk tarzı geleneksel etkinlikler sahnelenecek. Teravih namazı saatinde programlara ara verilirken, sadece küçük çocuklara yönelik etkinlikler sürdürülecek. Teravih namazının ardından ise her gün 21.30 ile 23.00 saatleri arasında konserler düzenlenecek. Her cumartesi günü ulusal düzeyde ilahi ve ezgi grupları sahne alacak.

    Ramazan’ın en müstesna gecelerinden biri olan Kadir Gecesi’nde ise dünyaca ünlü Mısırlı Kurra Mahmud El Şahat tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Ay boyunca tasavvuf musikisi, fasıl, sıra gecesi ve çeşitli konserlerle Ramazan'ın manevi atmosferi Şehitkamil’de hissedilecek.

     

    BU SOFRALAR KARDEŞLİĞİN VE DUANIN SOFRALARIDIR

    Başkan Umut Yılmaz, “Ramazan; paylaşmanın, sabrın, merhametin ve kardeşliğin ayıdır. Kurduğumuz bu sofralar sadece yemek sofraları değil; gönüllerin buluştuğu, duaların semaya yükseldiği kardeşlik sofralarıdır. Amacımız hiçbir hemşehrimizin bu mübarek ayda yalnız kalmaması, aynı bereketi ve huzuru birlikte paylaşmamızdır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code