Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 58 yıllık köklü geçmişe sahip olan Keskinoğlu’nu yeni yatırımlarla büyüteceklerini söyleyerek, “1600 olan işçi sayısını kısa sürede 2300 çıkardık. Hedefimiz 4000 istihdam” açıklaması yaptı
Türkiye’nin en köklü markaları arasında yer alan, yumurta, viol ve piliç eti üretimi alanında faaliyet gösteren Keskinoğlu, değişen ortaklık yapısı ile büyümesini sürdürecek. 2018 yılından bu yana Ziraat Bankası ve Halkbank’ın, Keskinoğlu A.Ş. nezdindeki hisselerinin bir bölümü Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. AŞ’ye devredildi. Keskinoğlu A.Ş. Hisse Devri İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Keskinoğlu’nun sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli bir değeri ve markası olduğunu ifade etti.
Bankalar ve özel sektörün iş birliği yapması ile Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bu girişim, sektörünün öncü markası Keskinoğlu’nun büyümesine tekrardan hız vermesine olanak sağlayacak. Keskinoğlu’na, kurumsal yönetim ve sektörel deneyimlerini aktararak markanın mevcut yatırımlarının potansiyeline ulaşmasını amaçlayan Tiryaki ve Matlı; Keskinoğlu’nu yeni yatırımlarla büyüyen, gelişen ve gerçekleştireceği ihracatla ülke ekonomisine yarattığı katkıyı her geçen gün ileri taşıyan bir marka haline dönüştürmeyi hedeflemekte.
58 YILLIK KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİP
Keskinoğlu A.Ş. Hisse Devri İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Keskinoğlu’nun sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli bir değeri ve markası olduğunu ifade etti. 58 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Keskinoğlu’nun, Halkbank ve Ziraat Bankasının el vermesiyle birlikte ayağa kalkması noktasında bir takım önemli işler yaptığını anımsatan Tiryakioğlu, “Bugün önemli bir oluşuma imza attık. Büyük bir sorumluluk üstlendik. Ben bu oluşumun öncelikle Manisa’ya ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Şu an itibariyle Keskinoğlu’nun yeniden eski günlerine dönmesi için Tiryaki ve Matlı grubu olarak Ziraat ve Halk bankasına ortak olmuş durumdayız. Burada yapılacak çok iş ve atılacak çok adım var. Biz aslında 45 gün önce bu konuda prensipte anlaşmıştık ve fiziken bu işin içerisindeydik. İlk olarak istihdamda bir artış sağladık. Yaklaşık 1600 olan çalışan sayısı şimdi 2300’e çıkmış durumda. Artan iş hacmi doğrultusunda çalışan sayısını 4.000 kişiye ulaştırarak istihdamı daha da üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu iş birliği Manisa ve tüm bölgede bir heyecan ve canlılık oluşturdu. Bunun yansımalarını şimdiden görebiliyoruz. İşletme madden ve manen ayağa kalktı, Genel Müdürlerimizin verdiği desteklerle bu şirketi en hızlı ve en güçlü şekilde ayağa kaldırarak, Türkiye’nin en önemli tavuk ve yumurta markası olma hedefini sürdüreceğiz inşallah” diye konuştu.
14 AYRI BÖLGEDE KURULU 20 FABRİKASIYLA ÜRETİM
Matlı ve Tiryaki grubunun sektörlerinde öncü kuruluşlar olduklarına işaret eden Tiryakioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Matlı Gıda Grubu, Türkiye genelindeki 8 fabrikasının yanı sıra, Diyarbakır’da hayata geçireceği fabrikasında ürettiği yemleri; Türkiye’nin 81 iline, 500’ün üzerindeki bayi ağı ile ulaştırmaya devam ediyor. ‘Türkiye’nin Yemcisi’ olarak tanımlanan Matlı Gıda Grubu, 9 ayrı ülkeye gerçekleştirdiği yumurta ihracatıyla da bu alandaki büyük oyuncular arasında yer alıyor. Tiryaki Holding ise 5 kıtada gerçekleştirdiği faaliyetleriyle alanının en büyük emtia şirketleri arasında yer almakta. 14 ayrı bölgede kurulu 20 fabrikasıyla üretim ve ihracat alanındaki başarılarıyla da Türkiye’nin global markaları arasında yer almakta. Bu iki kuruluşun iş birliği ve deneyimi ile Keskinoğlu’nu sektörde tekrar hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz”
KESKİNOĞLU
1963 yılından bu yana Türkiye’deki üretim tesisleri ile iç pazarın yanı sıra, ihracat faaliyetleriyle de ülke ekonomisine büyük katkılar sunan Keskinoğlu, hali hazırda Manisa Akhisar’daki entegre tesisleri ile alanında Türkiye’de yapılmış en büyük çaplı yatırım olma unvanını da elinde bulundurmakta. Keskinoğlu, üretim tesislerinde; yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesi ile hizmet vermekte. Keskinoğlu, yumurta ve piliç eti üretiminin yanı sıra viol, yem ve gübre gibi farklı faaliyet kollarında da yer almakta.