Gaziantep Valisi Davut Gül liderliğinde, başlatılan ‘Gönül Seferberliği’ kampanyasına belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar başta olmak üzere Gaziantepli iş adamlarından da tam destek geldi. Vali Gül, kampanyaya bir maaşını bağışlayarak destek oldu.
İLK DESTEK SANKO HOLDİNG’TEN GELDİ
Kampanya kapsamında SANKO Holding tarafından Gaziantep Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile 21 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yapılacak. İçerisinde yağ, şeker, pirinç ve makarna gibi gıda ürünlerinin yer aldığı yardım paketleri için ise herhangi bir talep alınmayacak olup hâlihazırda SYDV’ye kayıtlı olan ailelerin evine Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından bırakılacak.
SANKO Holding’in 21 bin gıda kolisi yardımı ile destek olduğu kampanya çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediyesi kampanyaya 50 bin, Şehitkamil Belediyesi 25 bin gıda kolisi ile kampanyaya dahil olurken Gaziantepli iş adamları kampanyaya destek olmak için adeta birbirleriyle yarıştı.
MAHSUM ALTUNKAYA’DAN DESTEK GECİKMEDİ
Kampanyada, şehrin hayırseverleri küresel bir sorun olan koronavirüs ile mücadelede ön saflarda yerini alarak iyilik seferberliğine katıldılar. Kampanyaya Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya’dan da destek gecikmedi. Altunkaya Ailesi içerisinde çeşitli ürünlerin yer aldığı 1000 koli gıda yardımında bulundu. Altunkaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, herkesi gönül seferberliği kampanyasına desteğe davet etti.
SELİM ACAR’DAN 1000 ADET YARDIM KOLİSİ
Kampanyaya bir diğer destek ise Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar’dan geldi. Acar, kampanyaya bin koli gıda yardımı ile destek verdi. Gaziantep Valiliği, sosyal medya hesabından Selim Acar’a teşekkür edildi: “Her geçen gün büyüyor, kocaman bir aileye dönüşüyoruz. Yardımlaşmanın en güzel örneğini sergileyerek ailemizde yerini alan #gönülseferberliği’nin tüm gönüllülerine minnettarız. Kampanyamıza bin koli gıda yardımı ile destek veren Hayırsever İşadamı M. Selim Acar’a teşekkür ediyoruz.”
VALİ GÜL SANKO’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Küresel bir sorun olan Koronavirüs salgını ile mücadelede şehrin hayırseverlerinin ön saflarda yer aldığını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, bu zor süreçte desteğini esirgemeyen SANKO Holding ailesine teşekkür ederek herkesi gönül seferberliği kampanyasına desteğe davet etti.
VALİ GÜL 1 MAAŞINI BAĞIŞLAYARAK KAMPANYAYA DESTEK VERDİ
Gaziantep Valisi Davut Gül, kampanyaya alkışlanacak bir davranışa imza atarak destek oldu. Gül, kampanyaya bir maaşını bağışlayarak hem öncü oldu hem de örnek bir davranışa imza attı.
İŞTE KAMPANYAYA DESTEK VEREN İŞ ADAMLARI
Erdemoğlu Holding: 3000 adet yardım kolisi
Bulut Tekstil: 1000 adet yardım kolisi
Shimall Hotel: 200’er TL’lik 1000 adet alışveriş çeki
Av. Mustafa Doğan İnal: 1000 adet yardım kolisi
Volkan Petrol: 500 adet yardım kolisi
Köksan Plastik: 100’er TL’lik 1000 adet alışveriş çeki
Selçuk İplik – Bilal Kara: 100’er TL’lik 1000 adet alışveriş çeki
Oba Makarna: 25 ton un ve 25 ton makarna
Ahmet Tiryakioğlu: 7,5 ton bulgur, 7,5 ton mercimek, 7,5 ton nohut ve 7,5 ton pirinç