Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) sağlık alanında çalışan akademisyen ve araştırmacılara yönelik “Tıp Alanındaki Avrupa Birliği Fon Programları Tanıtımı ve COST Aksiyonları Eğitimi” gerçekleştirildi. Gaziantep Teknopark’ın düzenlediği program, GAÜN Hastanesi Oditoryumu’nda yapıldı.
Programın açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, sağlık alanındaki araştırmaların insan hayatına doğrudan dokunduğunu söyledi. Üniversitenin klinik deneyimini ve akademik birikimini ortak projelerle büyütmeyi önemsediklerini belirten Doğan, hastanede karşılaşılan sorunların bilimsel çalışmalara, bu çalışmaların sonuçlarının da tanı ve tedavi süreçlerine yansımasını hedeflediklerini ifade etti.
Araştırmacıların uluslararası bilimsel ağlarda yer almasını ve ortak projelerde yürütücü sorumluluğu üstlenmesini teşvik ettiklerini vurgulayan Rektör Doğan, şöyle konuştu: “Avrupa Birliği fon programları, araştırmalarımıza kaynak sağlamanın yanında, farklı ülkelerdeki bilim insanlarıyla birlikte çalışma imkânı sunuyor. COST aksiyonları da bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendirerek yeni araştırma ortaklıklarının kurulmasına katkı sağlıyor. Bugünkü eğitimimizin, bu fırsatları daha yakından tanımamıza ve araştırma fikirlerimizi uygun desteklerle buluşturmamıza yardımcı olacağına inanıyorum.”
Genç araştırmacıların deneyimli akademisyenlerin rehberliğinde proje çalışmalarında sorumluluk almasına önem verdiklerini dile getiren Doğan, üniversite yönetimi olarak proje geliştirme çalışmalarına desteğin süreceğini kaydetti.
Eğitimde Gaziantep Teknopark Uluslararası İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Ümit Türe, tıp alanındaki Avrupa Birliği fon programları, COST aksiyonları ve proje geliştirme aşamalarında sunulan destekler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.