ads
DOLAR 47.74 ₺
EURO 55.25 ₺
STERLIN 64.48 ₺
G.ALTIN 6,660.55 ₺
BTC 65,047.74 $
ETH 1,918.44 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    İbrahim Apa güven tazeledi

    EKONOMI 1
    Yayınlama: 28 Ocak 2018 Pazar 16:33 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Gaziantep Tutku

    İbrahim Apa güven tazeledi

    Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin genel kurulunda İbrahim Apa yeniden başkan seçildi. Şehri yöneten Vali, Belediye Başkanları ve Oda ve STK başkanlarının tam kadro katıldığı genel kurulda müteahhitlerin birlik ve beraberlik görüntüsü dikkat çekti

    Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin 17. Genel Kuruluna Vali Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Meslek Odaları Başkanları, STK başkan ve temsilcileri ile üyeler katıldı.


    APA TEŞEKKÜR ETTİ
    Divan Başkanlığını Sıtkı Severoğlu’nun yaptığı genel kurulda, şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Genel kurulda Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa son 3 yıl içerisinde yaptıkları faaliyetleri anlattı. Mesleğin zorluklarından bahseden Apa bu zorlukların aşılmasında Vali Ali Yerlikaya ve belediye başkanlarının her zaman desteğini gördüklerini belirterek teşekkür etti. Yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan sıkıntıların olduğunu belirten Apa, İmar Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını beklediklerini açıkladı. Apa, demir ve beton başta olmak üzere girdilere gelen haksız zamlarında sektörde sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekti.
    İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu da konuşmasında, ülke genelinde yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Tellioğlu, Gaziantep’in sektörde her zaman ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.


    FATMA ŞAHİN’DEN ALTYAPI VURGUSU
    Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise verilen hizmetleri değerlendirerek yapılan çalışmalarda şehrin kimliğinin korunması gerektiğini ifade etti. Başkan Şahin “Bu güne kadar gerek kentsel dönüşümde, gerek alt yapı, gerekse diğer alanlarda birçok güzel çalışmaları birlikte yaptık. Yıkarak güzelleştiriyoruz. Sizleri ve yaptığınız çalışmaları önemsiyoruz” dedi.


    YERLİKAYA “MÜTEAHHİTLERİMİZİN YAPTIĞI İŞLERDEN MEMNUNUZ”
    Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği 17. Genel Kurulunda katılımcılara hitabeden Vali Ali Yerlikaya ise “2015 yılından buyana üç yıldır birlikte yaşıyoruz. Gaziantep, işi ve sorumluluğu çok yüksek olan dinamik bir şehir. Bu şehrin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları gerçekten büyük fedakârlık gerektiriyor. Öncelikle bunun altını çizmemiz gerekiyor. Zira Türkiye’de en fazla göç olan ilk beş şehirden biri ve bunun yanı sıra hemen yanı başımızda süren bir iç savaş ve şehrimizde bulunan şehrin nüfusunun yüzde 18’ine tekabül eden 500 bine yakın muhacir kardeşlerimize de hizmet sunmak durumunda kalıyorlar. Böyle bir tablo var. Sizin çatı kuruluşunuz olan GAİMDER yönetiminin üç yıldan beri gerek meslek odalarımızla gerekse müteahhitlerimizle hem merkezi yönetimlerle hem yerel yönetimlerle açık, şeffaf ve doğru bir iletişim kurduğumuza inanıyorum. Bu hem sizin, hem bizim için büyük bir avantaj. Bundan en çok istifade eden de elbette şehrimiz. Valiliğimiz sizlerin büyük bir müşterisidir. Şu anda 116-117 şantiyemizde 190 okul inşaatımız var. Biz sizlerle Suriye’deki bu iç savaştan sonra neler başardığımızı söylemek istiyorum.



    13 Kilometre sağlam ve estetik duvarın yanı sıra 3 bin 300 metrekarelik alanda hizmet veren prefabrik ama burası gerçekten prefabrik mi denilecek sağlamlıkta Karkamış sınır kapısını 4,5 aylık bir süre içerisinde sizlerle beraber yaptık. Yine sizlerle Mehmetçiklerimize üs bölgeleri yaptık. Hamdolsun. KİK’e bir tane itirazımız olmadı. Bu açıklık, şeffaflık ve hakkaniyetle davrandığımızın en önemli göstergesidir. Yapılan işlerden vatandaşlarımız, okul müdürleri, öğretmenler memnun. Hep söylüyoruz. Güzellik ayrıntıda gizlidir. Biz sizleri övmek istiyoruz; övüyoruz da. Sizlerin yaptığı doğru işleri seviyoruz. Şehrimize hizmet etme noktasında ve geleceğimiz olan çocuklarımıza yaptığımız yeni nesil okullarda estetiğe ve kaliteye verdiğiniz değer aynı zamanda insana verdiğiniz değerdir. Ben huzurlarınızda bütün odalarımıza teşekkür ediyor 2018 yılının sizin için bizim için şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ” dedi.
    Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneğin kuruluşundan bu yana görev alan eski başkanlar Necati Kanalıcı, Cengiz Gülenler, Ünal Özdil ve Rıdvan Köksüzer ile Müteahhit Dergisi’ne gönüllü katkılarından dolayı Cemil Açıkkol ve Ala Atalar’a plaketleri Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından verildi.


    Konuşmaların ardından Genel Kurula devam edildi. Genel kurulda İbrahim Apa tüm üyelerin oylarını alarak ikinci kez GAİMDER Başkanlığına seçildi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code