ads
ads
DOLAR 42.70 ₺
EURO 50.17 ₺
STERLIN 57.09 ₺
G.ALTIN 5,898.49 ₺
BTC 90,085.42 $
ETH 3,078.75 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    NİZİP’İN ATIKSUYU 2050 YILINA KADAR BU PROJE İLE TEMİZLENECEK  

    GUNDEM 1
    Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 16:20 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Gaziantep Tutku

    NİZİP’İN ATIKSUYU 2050 YILINA KADAR BU PROJE İLE TEMİZLENECEK   

    TESİS, TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ VE ÇEVRECİ TESİSLERİNDEN BİRİ!

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışma kapsamında gelişerek Nizip ilçesinde tamamlanan tesis, fiziksel, kimyasal ve biyolojik sistemleri entegre ederek etkin bir şekilde çalışıyor.

    Tesis, arıtma aşamasında atıksuyun içerisindeki katı maddeleri, biyolojik olarak parçalanabilen organik maddeleri, patojenik organizmalar ile azot ve fosforu temizliyor. Günlük, 30 bin 500 metreküp evsel ve 7 bin metreküp endüstriyel olmak üzere toplamda 37 bin 500 metreküp atıksu arıtma kapasitesi bulunuyor.

    Nüfusu ve sanayisi hızla gelişen Nizip’te 36 dönümlük alanda hizmet veren Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 2050 yılına kadar 210 bin eşdeğer nüfusa hizmet edebilecek.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code