ads
DOLAR 45.93 ₺
EURO 53.42 ₺
STERLIN 61.88 ₺
G.ALTIN 6,627.38 ₺
BTC 70,938.10 $
ETH 2,001.13 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    Öztürkmen, 3 Mart’ın ‘Laiklik Günü’ Olmasını Teklif Etti

    GUNDEM 8
    Yayınlama: 29 Şubat 2024 Perşembe 18:52 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Gaziantep Tutku

    Öztürkmen, 3 Mart’ın ‘Laiklik Günü’ Olmasını Teklif Etti

    Son dönemde iktidardan güç alan bir takım çevrelerin laikliğe karşı saldırılarını arttırdığına dikkat çeken Öztürkmen, hilafet çağrılarının adliye binalarına taşındığını, ÇEDES projesi adı altında çocuklara şeriat eğitimi dayatıldığını söyledi.

    Laiklik Meclisi’nin katkılarıyla 3 Mart gününün Laiklik Bayramı olarak kutlanması için kanun teklifi verdiklerini belirten Öztürkmen, “Gericiliğe geçit vermeyeceğiz, laikliği savunacağız” dedi.

    Teklifin gerekçesinde, “Cumhuriyet’in eşsiz hukuk devriminin sacayağını oluşturan ve Türkiye’nin çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olmasının önünü açan 3 Mart Devrim Yasalarının kabul edilmesinin 100. Yılında bu özel günün, Laiklik Günü olması büyük bir öneme sahiptir” denildi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code