DOLAR 45.41 ₺
EURO 53.57 ₺
STERLIN 61.96 ₺
G.ALTIN 6,875.62 ₺
BTC 80,271.62 $
ETH 2,311.77 $
BİST 0.00
    ads
    ads

    Türk Dünyası Belgesel Film Festivali HKÜ’de gerçekleşti

    EGITIM 0
    Yayınlama: 6 Kasım 2017 Pazartesi 19:32 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Gaziantep Tutku

    Türk Dünyası Belgesel Film Festivali HKÜ’de gerçekleşti

    Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) tarafından düzenlenen “2. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nde ödül alan filmler Hasan Kalyoncu Üniversitesinde sanatseverlerle buluştu.

    Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte katılımcıların konuşmalarının ardından ödül alan filmler gösterildi.

    Belgesellerin amacının Türk kültürüne hizmet ettiğini belirten Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Türk dili konuşan halkların birbirlerini, tarihi, kültürel, milli ve manevi değerlerini daha iyi tanımalarının amaçlanmasının yanı sıra Türk dünyasının tanıtılması açısından önem taşıdığını söyledi.

    Programda konuşan HKÜ Rektör Vekili Edibe Sözen ise belgeseller vesilesiyle çok şey öğrenileceğine dikkat çekerek, “Bu filmleri görmek çok verimli olacaktır. Hiçbirimiz doğduğumuz yerde değiliz. Ve belki 21. yüzyılı kurtaran Türk dünyasındaki bu hareketlilik olacaktır. Bir devletin bekasını sağlamak için siyaset yapmak gerekir. Aynı zamanda bir milletin bekasını sağlamak için bilgi üretmek gerekir. Üniversite olarak böyle bir organizasyonunun paydaşı olmaktan da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

    HKÜ Kongre Kültür Merkezinde iki gün boyunca gösterilecek filmlerden ilk olarak En İyi Belgesel ödülüne layık görülen, Aina Merdova’nın Türkmen kadınların hikayesinin anlatıldığı “Blank Sheet” adlı belgeseli gösterildi.

    Gösterimi HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code