Rusya’da bulunan bu futbol sahası dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak anılıyor.
330 bin nüfuslu İzlanda’da futbol önemli bir spor.
Faroe Adaları’ndaki A Molini sahası
Güney Tayland’da bir müslüman köyünde yüzen saha.
Bolivya’nın La Paz şehrinin ortasında betonlaşmamış ufak bir saha.
Deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte olan Ottmar Hitzfeld Stadyumu – İsviçre
Görüp görebileceğiniz en ilginç stadyumları sizler için derledik…Eidi Stadium – Faroe Adaları (Streymnes)
Stadyumun etrafı denizle çevrilidir. Diğer tarafında ise Atlas Okyanusu vardır.
Marina Bay Stadium – Singapore
Marina Bay, Singapur
Victoria Stadyumu, Cebelitarık
Stadion Gospin Dolac, Hırvatistan
Nuuk Stadyumu, Grönland
Kantrida Stadyumu, Hırvatistan
Janguito Malucelli Stadyumu, Brezilya
Henningsvær, Kutup dairesi üzeri Norveç
Hasteinsvöllur, İzlanda
Eidi Stadyumu, Faroe Adaları
Jánošovka, Slovakia
Coroico, Bolivia
Braga Stadyumu
Dünyanın dört bir yanında öyle stadlar var ki akıllara zarar… İşte bazı örnekler..
Kanarya Adaları’nda 5 bin seyirci kapasiteli Silvestre Carrillo stadı
Kanarya Adaları’nda 5 bin seyirci kapasiteli Silvestre Carrillo stadı
Gospin Dolac Stadı-Hırvatistan
Faroe Adaları 1. Ligi Formuladeildin takımı EB Steymur’un stadyumunda dalgalı bir günde ne olacağı merak konusu.
3-Eco-Estádio Janguito Malucelli, Parana:Brezilya 3. Ligi olan Campeonato C’de mücadele edenJ. Malucelli Futebol Sociedade Anônima takımının stadı.
Stadın adından da anlaşılacağı gibi ekolojik dengeyi bozmama adınadoğayla bütünleşerek yapılmış bir stad.
4-Aker Stadion:Norveç 1.Ligi takımlarından FK Molde’nin evi Aker Stadion11.000 kişilik kapasitesiye sahip.
Stadyum ilginç lokasyonu iledikkat çekiyor.
Aker Stadion
5-Kenilworth Road, Luton:Fotoğrafta legal girişi görülen Luton Town’ın Stadyumunun etraftaki barlardan kaçak girişleri de bulunuyor.
Luton deplasmanına gelen taraftarlar çevredeki binalardan direkt deplasman tribününe girebiliyorlar.
Kenilworth Road
Kenilworth Road
6- The Wall, Doha:Katar’daki nam-ı diğer “Laptop Stadyumu”, “The Wall”ın inşası devam ediyor.
Stadyum inşaatı bittiğinde dünyanın ilk yeraltı stadyumu ve dünyanın açık havada olup air conditiona sahip olan ilk stadyumu olacak.
En erken 2010 yılında bitmesi planlanan satadta ışıklandırma direkler ve ampüller yerinetamamen surround sistemi ile yapının içinden sağlanacak. Laptop kelimesine birebir uyan bir stadyum,yani kapalı halden açık hale gelirken zemin aşağıya iniyor ve tribünler dikleşiyor.
Katar’ın yapabileceklerini gösterdiği bir proje olarak baktığı stadın kapasitesi sadece 11.000.
7-Igralište Batarija, Trogir:Hırvatistan ikinci Liginde oynayan HNK Trogir takımının 1.000 kişilik stadı.
8-Kråmyra Stadium, Ålesund:Norveç Ligi takımlarından Aalesunds FK’nın kullandığı çok amaçlı stadyum. Öne çıkan özelliği ise ‘resmi beleştepe’ olan tribünleri…
Kråmyra Stadium, Ålesund
9-Gospin Dolac, Imotski:Hırvatistan Ligi 2. lig takımlarından NK Imotski’nin Stadı.Stad kayalıkların, surların ve stadın hemen sağındaki büyük Imotski gölünün arasında bulunuyor.
Gospin Dolac, Imotski
Gospin Dolac, Imotski
10-Estádio Municipal de Braga:83 milyon euro ile Euro 2004’te Portekiz hükümetinin en çok parayı harcadığı stad. Kayaların oyularak yapıldığı stadın bu maliyete çıkması da buna bağlanıyor.
Estádio Municipal de Braga
Estádio Municipal de Braga
Estádio Municipal de Braga